bra måndag
Adventstid
bra dag
Que sera sera
YES
Klippt
Fars dag
söndag
hard work
natt
snowy tisdag
filmtips
detox dag 3
GRÖNSAKSOPPA
2 portioner
0,5 liter valfria rotfrukter och grönsaker
0,5 liter vatten
0,5 dl hackad persilja
1 msk ekologisk buljong
Gör så här:
1) Skala rotsaker och grönsaker. Skär allt i strimlor, skivor eller tärningar. Koka upp vatten och buljong. Lägg i rotsaker och koka dem mjuka 5–10 min. Lägg i persilja, hetta upp soppan och smaka av.
Mellanmål: Frukt eller 1/2 avokado. Örtte.
Middag:
WOKADE GRÖNSAKER MED KESO
eller en valfri råkosttallrik med keso eller mozzarella eller fetaost.
2 portioner
1/2 blomkålshuvud
1/2 broccolistånd
1 zucchini
1 rödlökar
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
Örtsalt
Gör så här:
1) Skär blomkålen och broccolin i små buketter.
2) Förväll dem någon minut i kokande lättsaltat vatten.
3) Skär zucchinin i små tärningar, klyfta rödlöken, strimla morötterna och pressa vitlöken.
4) Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Woka grönsakerna tillsammans, smaka av med örtsalt.
Kvällsmål: Örtte och 1dl osaltade valfria nötter.
loove
1000
ååååh
mums!
friday
Frukost: smoothie . ( 1 dl turkisk youghurt + frysta jordgubbar)
Lunch:
Quinoasallad
1 dl kokt quinoa
morötter
sockerärter
paprika
broccolibuketter
1 vitlök
hackad bladpersilja
Koka quinoan enligt förpackningen. Strimla grönsakerna och låt dem koka med några minuter. Pressa över vitlöken och toppa med den hackade bladpersiljan.
Middag:
Getostgratinerade rödbetor
6 rödbetor
100 g getost
olivolja
pinjenötter
honung
blandad grönsallad
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rödbetorna i skivor. Skiva getosten.
2. Lägg rödbetsskivorna i en ugnsfast form. Lägg en getostskiva på varje rödbeta. Ringla olivolja över osten. Ugnsbaka i ca 20 minuter.
3. Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Strö pinjenötterna och lite honung över rödbetorna och osten. Servera med grönsalladen
Detox dag 1
Frukost: 2 dl havregrynsgröt
Lunch: grekisk sallad
1 bit vitkål
1/4 gurka
1 tomat
1/4 rödlök
50 g fetaost
svarta oliver
olivolja
Hacka och blanda grönsakerna. Ringla över olivolja.
Mellanmål: ½ avocado
Middag:
Rårisgryta med chili och honungsyoghurt
1 dl kokt råris
1 dl gröna ärtor
1/2 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
1/2 röd chili
rapsolja
4 katrinplommon
Servering
Hackade naturella nötter, turkisk yoghurt blandat med lite honung
Koka riset enligt instruktioner på förpackningen. Hacka grönsakerna. Fräs vitlöken, löken och chilin i oljan. Tillsätt resten av grönsakerna. Blanda i katrinplommonen och riset. Toppa med nötterna och honungsyoghurten