Dan före dopparedagen

Jag gick upp halv åtta i morse för det skulle julhandlas och julstökas i familjen Persson !
Och oj vad vi har hunnit med mycket idag ;  ica maxi, gjort knäck och rocky roads ( för tredje gången) , rullat köttbullar, julpyntat och klätt min och mallas lilla gran på övervåningen.





Nu väntar vi bara på att pappa ska komma hem från jobbet så vi kan klä den "stora" julgranen och sedan ta premiär- skinksmörgåsen :)  Förövrigt är jag och Malla uppspelta för i morgon , som när vi var tre år. I like it !

älskar´t

Jag har det så bra här hemma med min familj och mina bästisar , jag kan gärna stanna längre !

Kvällen har spenderas på platsernas plats ; Trönö , med de här snyggingarna


Jag fick ett kanonfint armband av caroline som hon hade fixar på Bali , TTS !

sunshine

Det blev julklappsshopping i dag med , tredje gången gillt ! Först med mamsen i borlänge och sen träffade jag Anders i Falun och fortsatte där :)




Nyss ringde Moa och frågade om jag var på en promenad snart och våldgästa Olsson , självklart !

underbart

Den här dagen har varit lika bra som gårdagen :) sovmorgon, familjemys och nu ikväll har jag och Beckis varit hemma hos JW och bakat rocky roads och bara chillat , jag behöver det här !




I morgon får jag träffa my love igen :)

Torsång i mitt hjärta

Det är så skönt att vara hemma med alla nära och kära och slippa plugga , I lööv it !

Igår blev det julklappsshopping med mamma och malla, så nu är jag nästa klar med alla :)

På eftermiddagen blev det en dejt med Beckis och JW, som jag har saknat det !

Kvällen bestod av att jag och Malin gick blev fem år och gick ut i snön och lekte ;) Efter det joinade mamma och pappa och hela familjen  gick på en skogspromenad i mörkret :)




Den oändliga resan

Både jag och A hade resfeber så vi inte nästan inte visste vars vi skulle ta vägen timmarna innan vi skulle åka igår. Vi tog oss ner till stationen medalla våra väskor och kom fram tio min innan tåget skulle gå så vi bestämde oss för att vänta ute. Efter ett tag frös jag om tårne , det var trots allt närmare 25 minus, så jag gick in för att vänta de sista minutrarna. Det tog inte lång tid innan anders vinkade åt mig och jag tänkte att va bra , nu kommer tåget. Tjena. För en minut förträngde jag att det var SJ vi pratar om och att tågen aldrig kommer i tid, vårt tåg var alltså 40 minuter försenat. Alla som skulle med tåget fick tränga ihop sig i världens minsta väntrum som packade sillar och jag fick nästan klaustrofobi. Till råga på allt började mina frusna tår värmas upp, och ni vet hur ont det gjorde när man var lite och hade åkt skridskor och sedan kom in , så ont gjorde det och jag vill bara skrika ut min smärta och min frustration. Självklart skulle ju inte det fungera bland alla människor , så istället bet jag ihop och satt mig på golvet brevid en hund. Efter många om och men kom tåget och det var en positiv överraskning, ja inte att det kom för det hade jag ju räknat med , men det var ett mysigt tåg. Stolarna var större än vanliga och jag var tvungen att kolla att vi inte hade hamnat i första klass ;)

Vi myste med filmer och matsäck ett tag innan jag somnade till vid 00 när de släckte ner tåget. Nästa gång jag vaknade var av lokföraren som skrek nästa ånge nästa ånge, och klockan hade hunnit blivit runt två.  Eftersom jag hade provat alla ställningar i den stora stolen som vips inte kändes så stor längre, väckte jag Anders och gjorde så att vi fick två säten var , sen lyssnade jag på Melissa Horn och tittade ut på den stjärnklara himlen och alla mysiga byar vi åkte igenom .

Strax före fem stannade tåget vid en station nära Bollnäs och jag antog att det bara var några som skulle av. Tåget stod still i en kvart och jag antog att det var tågmöte. Tåget blev iskallt och alla lampor slutade fungera, folk började prata om att det var fel på strömmen och jag antog att vi skulle bli klara inom en kvart.  SÅ fel jag hade. I sex timmar fick vi sitta där , med skitdålig service och knappt någon information alls av personalen. Vi missade flera anslutande tåg från Gävle. Efter ett tag kom strömmen tillbaka i tåget så vi iallafall kunde kika på film , men ändå ! Ingen sömn och ingen mat på jag vet inte hur länge , vi blev mer eller mindre jetlagade . Det löste sig med att anders pappa hämtade oss , så ca tio timmar senare än beräknat landade jag på torsvägen . PUH.

 Kvällen har bestått av plankstek ,bär med kesella och mys med familjen :)

Nu pallar jag inte mer, jag checkar ut för idag och sa sova skönhetssömn i mitt gamla rum



längtan

Allt är städat och allt är packat. Tidspessimisten Therese har varit i farten igen , stressat och stressat för att sedan bli klara alldeles för tidigt och istället får vänta och vänta.  Kan inte klockan bli 20.50 typ nu ?

Jag och Anders har fixat massa filmer, och värsta smarta hörlursgrejen så vi kommer kunna kolla på film hur bra som helst på tåget  :)

När jag ändå har lite tid över så kan man ju börja fundera på hur snabbt den här terminen egentligen har gått ? Om det är så här kan jag lätt stå ut i fyra år till ;) Klart det har varit tentaångestar och frustration , men nu är en termin gjord. JIPPI!


är det lättare att falla med ena foten utanför

Det där med att dagarna flyger fram var nog en smärre överdrift. Den här dagen är seeeg. Men den som väntar på något gott  ..  ;)

Ikväll ska jag ju på glöggkväll , och pratade nyss med Jennifer för jag hade kommit på en sak ;
" du Jen, du tycker inte att vi borde ha något speciellt med oss ikväll när det är glöggmingel och allt ? " 
 "nej , vadå ?"
"Glögg....!"

smartass vi är ;)  Och jag orkar verkligen inte gå ner till systemet i den här kylan , så det får bli alkoholfri på Ica kanske lika bra eftersom jag ska träffa min grupp för sista gången innan lovet i morgonbitti .


(random Sälenbild i brist på kamera )

sista dagen i Umeå

Dagarna har rasat i väg och nu sitter jag här och kan knappt vänta tills i morgonkväll då vi ska fara hem till Dalarna ! 

Efter många diskussioner kom jag och Anders fram till att vi inte skulle ge varandra några julklappar utan i stället gå ut och äta tillsammans. Lite tråkigt att inte ge varandra julklppar , men när man ändå inte har råd att ge det man vill så är det lika mysigt att hitta på något tillsammans istället :) Sagt och gjort, i går var vi på trerätters-middag nere på stan och det var mys :) Tyvärr blev efterrätten en besvikelse, vi tog det dyraste eftersom vi antog att den skulle vara godast . Tji fick vi.  Efer det blev det en promenad i snöyran , vintern är här !

I dag har jag vaknat upp i ett winter wonderland, det är gnistrande vitt ute och solen är gul/rosa - underbart!
Det händer mycket idag, just nu packar ,tvättar och städar jag  - det måste ju var fint när vi kommer tillbaka eftersom jag kommer ha finbesök med mig då ;)  Om några timmar ska jag till skolan en sväng och efter det ska jag hänga med Jen och se lägenheten hon ska flytta till snart :)  Avslutningsvis blir det Glöggmingel med några i klassen ikväll !

Snart ses vi alla mina älsklingar !

The final countdown

Jag har haft en skön dag

- Sovmorgon
- Hunnit en bra bit på min artikel
- Nedräkningen till Dalarna har börjat , one down three to go
- Det kräksnöar ute !!

Nu sitter jag och äter mellis, kaffe och digis , lyssnar på bra musik och hade tänkt bli klar med artikeln så jag kan pusta ut för i år sen  :)

Lucia

Sitter och tittar på lucia på tv med lussebulle och must :)

Det var riktigt kul igår ! Julförfest med Mattias och hans vänner ( Anders klass ) . Jag och Tina fastnade framför singstar och timmarna sprang iväg, jag som hade tänkt fara till Epuben vid elva kom istället dit runt ett , och då hade william väntat länge nog :

"Tessan , du vet den bästa presenten under julgranen som man går och klämmer på varje dag fram tills julafton och väntar och väntar på att få öppna - det är du nu !"  Kvällens kommentar.

Jag hann iallafall dansa loss lite på Epuben, men musiken vet jag inte vart de hade hittat ?

lyx

Ska precis krypa ner i ett varmt bad med ansiktsmask och toning i håret :)
I bakrunden sjunger Melissa Horn och ljusen är tända - I löv it !

godnatt

äntligen helg !

Jag har haft en supermysig kväll i Jennifesr stora korridorsrum på Nydalahöjd ;)

Nu ska jag varva ner till Melissa Horn och sen sova skönhetssömn

Blondes have more fun ?

borde jag sakna det här ?


tisdag

Idag har jag inte mått sådär hundraprocentigt , har haft ont i huvudet och varit illamående mest hela dagen.  Men dagens höjdpunkt var när jag tog mig en tripp längst memorylane genom att upptäcka att min mail inte har blivit rensad sedan 2003 ! Sex år av gamla mail, bilder och minnen fanns där och jag har haft så roligt !

where are you christmas

Sitter här och laddar för att börja en ny kurs i eftermiddag, ledarskap, men det enda jag egentligen kan tänka på är att räkna ner dagarna tills vi åker hem till Dalarna :) Jag får lyckorysningar bara jag tänker på det , det kommer bli behövligt !

Det tog ett tag att vakna till idag på grund av vädret men jag satte på Melissa Horns nya skiva och vips blev jag pigg och på bra humör . Jag vet egentligen inte hur det gick till med tanke på att hennes skiva inte är sådär överdrivet positiv, men den är bra !

korridorsfesten igår :)



Det verkar bli en pigg vecka . .

godmorgon lördag

Vi hade det kanonmysigt igår , bakade i flera timmar och drack glögg samtidigt som det snöade ute :)



Bilderna är klickbara


Resultatet  ; Knäck,Rocky roads och lussebullar - mums!


när Jen hade med sig sin kamera passade jag på att visa er en liten del av hur juligt det är hos lidellpersson :) 

fucking friday !!!

snaaart klar med hemtentan  , och det är sol ute - det verkar bli en bra dag !

Igår bokade jag bord på REX till nyår , det blir nyår i Umeå med TTS - nice :



torsdag

dagen började med att jag försov mig och hade en kvart på mig innan jag var tvungen att springa till bussen , not nice start på dagen direkt
Men alltefter att dagen har gått så har den bara blivit bättre , jag har haft en skön dag på skolan med Jen och extremewille ;)  Nu ligger jag och myser framför tvn ; mammas pojkar och paradise hotel - torsdagar är min favo-tv-dag ! Jag har kommit en bra bit på hemtentan i dag vilket var behövligt eftersom den ska in inom cirkus 19 timmar !!

I morgon ska jag skriva klart det sista, lämna i tentan , ner på stan en snabbis och sen ska jag och Jen ha julmys här i morgonkväll ! ( anders blir kanske med på ett hörn han också ;) ) Vi ska baka lussebullar, knäck och rockyroads och dricka chokladglögg, mmmm!

Och på lördags blir det fetaste korridorsfesten på Nydalahöjd , nice helg (:

ge mig styrka

Jag och Jen har vart i skolan hela dagen och hållt på med den dumma hemtentan .. Förutom det så vaknade jag med en vagel i ögat och skitonti knät . . Men jag ska inte vara sån , Always think happy thoughts som det står på min nya mössa som snabbt har blivit en favorit ;)  Hursomhelst så avslutade vi dagen på stan  :)

Vi läste också att Umeå har haft 9,5 soltimmar under hela november. nio timmar på trettio dagar .Och här har jag gått och undrat varför jag har varit så trött ..!? Den staden som hade haft minst soltimmar i hela Sverige var Borlänge med 8,5 soltimmar , tur man inte bor där ;)

tisdag

I dag är det första december ! ( och igår var det ju såklart 30 november och inte december som jag råkade skriva , får skylla på att jag har snöat in på jul och december för längesen )

Första december betyder många saker :
- Det är 16 dagar tills vi åker hem till Dalarna på jullov :)
- Vi har tittat på första avsnittet av julkalendern ! alltså INTE årets julkalender , den bojkottar vi som vanligt, utan Pelle Svanslös är den som gäller
- Jag har fått tagit första biten ur chokladkalendern som vi ,SM-stoltheter, vann på EPPquizet i fredags.
 NAJS!

Idag har det varit soligt och kallt  så jag har passat på att varit ute och fått lite frisk luft och energi de få timmarna som solen ens är uppe. Nu är klockan halv tre och det är mörkt.igen.

I övrigt håller jag på med min första hemtenta nånsin ( om man inte räknar med Tobbes matte-hemtentor i på falufri ;) )  och det är inte speciellt underhållande. Skönt att slippa salstenta men svårt att veta hur mycket som krävs , förmodligen mer än på en vanlig tenta eftersom jag har en hel vecka på mig. .

Igårkväll hade vi pokerkväll med Anders dudes här tills klockan 01 , det var aningens långdraget ett tag men tillsut lyckades Lidellen håva in alla marker , pokerhajen ;)

Nu blir det bubbelbad med tända ljus och bra musik , because I´m worth it !