FAB day

Jag cyklade ner till Strömpilen för att jag bara skulle på Ica Maxi en snabbis , men råkade slinka in på HM och råkade komma ut därifrån med världens fetaste påse. Jag och mamma kom nämligen på att jag behöver en ny jacka  eftersom det börjar bli så kallt här nu och dunjackan känns liiiite för överskattad  såhär i september.
Så det blidde en ny jacka , sedan en sittnigsklänning till lördag och en vardagstopp. Jag är fett nöjd men nu blir det att käka nudlar de 25 dagar som är kvar tills nästa "lön". gosh.

 Nu ska jag käka lunch , och idag blir det inte nudlar utan carros bacon i tortilla special .mums !

Anders ska ha förfest här i eftermiddag, så vi var typ uppe hela natten och köpe 20 nya låtar till singstar- nice.




peggen !




Vad är det för en dag ? är det en vanlig dag ? Nej det är ingen vanlig dag för det är Petras födesedag, hurra hurra hurra !

Norrland levererar



termometern visar 5 grader idag, höste är verkligen här nu !

Men inte mig emot, jag älskar mörka kvällar med tända ljus :)

TTS

Ihelgen ska  Johanna ha inflyttningsfest i Linkan och hela TTS kommer vara på plats - alla utom jag . Buhu , man kan ju bli deprimerad för mindre.

dagens musik

 

Tracy är underbar

Och dagens film  ;)


Carro är underbar

jag pallar inte plugga

måndag

Presentationen blev väldigt bra med tanke på att vi hade så lite tid till att göra den, och bäst av allt - jag överlevde ;) 

Nu blir det hårt tentaplugg för på fredag gäller det . .  

pluggsöndag

Att universitetet skulle kräva mer arbete än gymnasiet hade jag såklart förstått innan jag började . Men att jag skulle gå till skolan en söndag trodde jag inte fanns på kartan , är inte skolor stängda på söndagar  liskom? Men tji fick jag, för mellan tre och sju i eftermiddag hängde vi i Lindell och gjorde grupparbete. Efter det hade vi en timmes "lunchrast", innan vi möttes upp hos mig igen och fortsatte fram tills nu. . Ska träffas klockan sju imorgonbitti och förbereda oss för muntlig presentation som börjar åtta . . Det är ett hårt liv

Nu ska jag unna mig att se på playa del sol innan jag stänger mina gröna , måste upp tidigt i morgon för att hinna göra lunch också . shit alltså

kväll

Hade ni frågat mig i morse så hade jag inte trott att jag skulle överleva dagen , för jag har aldrig varit så bakis i hela mitt liv .. Jag var kanske aningens för övertaggad , för efter en trevlig förfest så blev jag hemlotsad av självaste Lucky Loke.

På tal om det så är Loke försvunnen och har istället ersatts av en gammal gubbe





Nu ikväll har jag och Jennifer myskväll hemma hos mig , vi har ätit skitgod mat och nu snart blir det bär med vit choklad i ugnen , mums!

Nu kör vi !

Kvällens outfit  : mittbena  och ny partyoutfit från H&M





fight for your right to party

Vad snabbt dagen gick !
Vi har varit på stan jag och Anders och börjat på vårt nya projekt "kud-myshörna " , så vi köpte några jättefina kuddar på Indiska.

Sen köpte jag partystass tlls ikväll , men ångrade mig när jag kom hem så nu har jag tagit en snabb cykeltur till Strömpilen och bytt lite saker , och en  sak kan jag säga - jag är inte cykelredo från förkylningen än - min hals dör nu!


Nu ska jag unna mig att sova middag en halvtimme , sen ska jag dunka bra musik på spotify, ta mig ett glas vin och börja göra mig i ordning för klass-förfest och sen Corona :)

Anders är förresten Lucky Loke ikväll



Är det inte bra likt ? En egen skugga har han också


äääntligen fredag !

Godmorgon !

Jag sitter framför tvn med tända ljus och dricker juice ur vinglas :)  Man skulle kunna tro att det är för att ladda tills ikväll men det är faktiskt för att alla andra glas är i disken . Då vet ni vilket diskberg som väntar när jag kommer hem sen ..

Men först ska jag till skolan och lämna in vårat grupparbete , som vi satt i skolan med till halv åtta igår kväll, !
Efter det ska jag och Anders ner till stan och kika lite och ikväll blir det tacos och sen den efterlängtade festen :)


trött!

Godmorgon

ska snart till skolan för att göra klart grupparbetet, kommer nog bli kvar där tills sju ikväll . .
Förstår inte hur det ska gå , jag är redan skittrött ! Anders ringde mig i natt och hade gått vilse påväg hem från festen , så jag fick försöka guida han hem över telefon, inte det lättaste eftersom han inte hade en aning om var han var.
Runt tolv ringde han och frågade " Bor vi vid statoil?"  haha.  ( för er som inte vet vars vi bor så bor vi precis vid statoil.. )



Nej , have to go
ha en bra dag ,i morgon är det fredag !


the loneliness is killing me

Anders är som sagt på fest och jag bara hatar att vara ensam hemma en helkväll..

På fredag på fredag på fredag

Ska vi festa tills Jen ser ut så här ;)




 

dagens musik

onsdag

Sitter här och käkar min lunch. Hade glömt bort att det var gratis lunch på E-puben idag, så jag hade gjort kräft-och couscous sallad för tredje dagen i rad, lite enformigt kanske - men sheet vad gott det är!  Så nu slapp jag laga middag , sweet.

Idag har varit en minst lika effektiv dag som igår, jag är absolut slut idag igen så nu ska jag slänga mig i sängen och kolla på Den stora resan på svt play. Anders är på afterski fest ikväll och jag är sjukt avis ! Men den 25 smäller det :)

absolut slut

Det blev en riktig jäkla slitdag idag !
Jag blev nostalgisk a la Falu Fri -04 när jag och Becks satt i skolan fram till klockan fem och blev helt spräng röda i ansiktet och tussiga i håret , haha .




Ibland kändes det så som Jen ser ut, men vi kom vi kom längre än vad jag trodde vi skulle göra tillslut , så vi bestämde att kvällen skulle bli fri från plugg - så nu : smoothie, tända ljus och Vänner 
:)


Jag är fortfarande lika partysugen som igår , kan det inte bli fredag nu ?

tisdag

Oj vilken effektiv dag !
Vi har äntligen tagit tag i grupparbetet för fullt . Just nu är resten av min grupp på intervju med Länsförsäkringar västerbottens personalchef  , själv vågade jag inte följa med eftersom jag får hostattacker stup i kvarten och vill inte skämma ut mig på en intervju. Så istället sitter jag här och filar på inledningen till vårat arbete. Det blir en lång eftermiddag känner jag . .

Fan vad partysugen jag blev

måndag

Jag orkar inte hålla på så här mer. Vaknade i morse med världens hosta, hostade tills jag spydde flera gånger i morse.. Inte kul alls , med tanke på att det är så sjukt mycket att göra i skolan den här veckan ! Jag gick iallfall upp mitt på dagen och kom på att jag borde ha gjort det tidigare eftersom hostan var mycket värre när man låg ner än när man sitter.  

Jennifer kom hit och vi har lunchat och jobbat med grupparbetet, mycket roligare att plugga med sällskap :)


Eftersom det är mindre än två veckor till första tentan så går det inte att ta pauser från pluggandet utan att få ångest , så bäst jag fortsätter ..!

hemma !

Vi är hemma igen nu efter att ha varit ... hemma. Knepigt med två hem ;) Vi har iallafall haft det mysigt med våra familjer och jag önskar att vi hade kunnat stanna längre när vi ändå var där  men men.  

Begravningen i fredags var fin men det är så hemskt att människor bara försvinner och sen kommer man  aldrig mer se dom. usch.

Igår blev det italiensk restaurang med familjen P  och sen sällskapsspel -mys!

Nu väntar jag på att Jen ska landa och sen ska vi storhandla på Maxi , det gäller att passa på när man har bil ! Påtal om det så var det riktigt roligt att köra lite, eller ganska mycket, bil igen :)

Veckan kommer bli hård. Vi har ett ganska stort grupparbete att göra klart tills på fredag och vi har knappt börjat , så det kommer bli att hänga i skolan 24/7 . .

lalalalala life is wounderful

Skyndade mig hem efter "mötet" med Jen och grabbarna som vi ska göra grupparbete med. Nu ser jag Idol och resten av kvällen ska jag packa och göra matsäck och skivor till våran Roadtrip mot Dalarna imorgon.  Shit vilken skön känsla jag fick i magen när jag skrev så ! Det blir så roligt att komma hem och träffa familjen lite :)

Förresten vet ni hur bra jag trivs här ? Umeå är så fint och lugnt, men ändå så stort och händelserikt.  Våran lägenhet känns verkligen som hemma redan, det är jättemysigt att komma hem  hit varje dag, jag är fett nöjd! 

Jag har en väldigt skön känsla i kroppen nu , den ska jag leva på hela kvällen  :)




onsdag

Puh! Jag och Anders började morgon med en riktig storstädning , drygt men nu är det gjort :)

Idag har jag ingenting i skolan , men ska träffa några klassisar en sväng i eftermiddag för att börja med ett nytt grupparbete. 

Nu ska jag se Den stora resan på SVT Play, riktigt intressant !!

I´m coming home

Efter en heldags vilande så känner jag mig lite piggare just nu . Jag och Jen har gjort färdigt vårat arbete  så imorgon ska vi bara redovisa det muntligt en snabbis, piece of cake.

Jag och Anders kommer hem till helgen , det ska bli skönt ! Tyvärr är inte anledningen till varför vi kommer hem  inte så rolig ; anders mormor ska begravas :( Men det blir som sagt skönt att träffa våra familjer lite iallafall.
Efter lite funderande fram och tillbaka om hur vi ska komma hem så blev det tillslut hyrbil. Det är billigare att hyra en bil tors-söndag + bensin än att åka tåg. Sjukt att det ska vara så alltså ! Men skönt med bil så man kan åka när man vill och hur man vill :)

Nu varm choklad och sedan sängen

...

Det suger verkligen att vara sjuk. Man ligger stilla hela tiden och efter ett tag så känner man att " jag är nog bättre nu" , men så reser  man på sig , går några meter och då märker att nej man är fortfarande sjuk.

Jag har  iofs haft en rätt rolig stund framför tvn nu . Jag hittade nämligen ett ispelningsband som det stod Moa Johanna Rebecca och Therese på , och gissa vad det var ? Inga och skrotJan filmen ! Haha så jäkla kul att se våra gamla egengjorda filmer.

Och nu efter att ha sett den så önskar jag mig en tidsmaskin. Tänk er att åka tillbaka till åttonde klass, sitta på johannas rum i Ornäs , äta godis från kjorren och fundera på hur gammal man kommer vara när man kommer behöva ett helt sexpack 3,5or var för att bli full ?! Wouldnt that be amazing?



2003

Bra slut

Nu är det bra slut.  Jag har ingen febertermometer men det känns inte som att det behövs för att bekräfta att jag har feber .. Åh drygt att vara sjuk. Men måste till skolan ändå i morgon , har muntlig presentation som jag måste göra.



söndag

Det blev en timme ute igår på Origo med Anders och hans kompisar :)

Idag är jag sjuk, förkyld och troligtvis feber , så nu ska jag bara vila så jag pallar skolan i morgon

lördag

Tillskillnad mot igår så känner jag verkligen för en hemmakväll i kväll. Och tillskillnad mot igår så har jag en fest att gå på men min förkylning säger att "Nej therese, du stannar hemma ikväll " , så det är bara att lyda.

Har i allafall varit och tittat på Gullets match nyss och det var roligt att se henne lite :) Efter matchen fick jag ta mig en långpromenad till bussen i ett höstigt Umeå med Lasse i öronen - hur mysigt som helst ! Nu har jag landat i soffan och här tänker jag stanna hela kvällen , har hyrt Mammut och köpt skvaller så det borde inte gå någon nöd på mig. Fast det hade ju såklart varit mysigt om Anders hade varit hemma också , men har man ett rykte om sig att vara festernas kung så måste man ju leva upp till det.




lördag

Jäklar vad förkyld jag är . . Har varit tvungen att sitta och sova hela natten för att ens kunna andas , not good.

Idag ska jag kolla på Bulans match här i Umeå , det ska bli kul att träffa henne lite :)


Förresten , nu finns det ingen blondin i familjen Persson längre ;)

party party

Jag har allt som krävs för en lyckad partykväll :

- Världens festhumör
- Ny snygg partyoutfit
- Alkohol till förfesten
- Ny skitbra musik på Spotify
- Pengar

Men vänta är det inte något som fattas? Jo justja , I have no party to go to ..

Så jag får sitta här hemma och kolla på Idol.själv.
Ibland är det bra synd om en alltså

Hej från tornet

Jag tog ju helg från skolan igår men så skulle Anders hit några timmar idag och göra grupparbete så jag tyckte det var ett smart drag att följa med så jag kunde skriva klart vårat arbete om Tjänstemötets Aktörer. Det är ju ganska svart att göra det hemma  då måan jämt kommer på massa andra saker man bara måste göra innan man pluggar. .

God must have spend a little more time on you



Idag har varit en jättesoft dag
Jag och Anders har bara varit hemma och myst


Ta hand om varandra

torsdag

Det blev inte IKSU igår för vi kom på  i sista stund att det ju var fotbollsmatch ! Så vi tog en promenad istället och sen satt vi och svor över matchen ;)

Idag har jag seminarium 8.30-9.30 sen helg, fan vad skönt !

Nu frukost sen ska jag och anders cykla till skolan

And of we go to IKSU

Idag var en  bra dag ! Vi hann med väldigt mycket , både pluggmässigt och matmässigt ;)






Nu ska jag äntligen skaffa ett IKSU kort så det blir gym med Jen :)

Hej från Waynes

Jag och Jennifer sitter och pluggar nu på waynes. Jag gillar när man kan förena nytta med nöje, vi har disskuterat artiklarna över smoothie och nu blir det grupparbete med lunch här snart , I like  lyxplugg !

vardagskväll

Vet ni att jag verkligen gillar vardagskvällar ! Helgkvällar har självklart sin charm med tanke på att de brukar vara rätt händelserika och vilda , men det är något speciellt med vardagskvällar. Idag har jag nästan gjort allt jag skulle med plugget och det känns så skönt !

Anders är förkyld så jag har gjort "piggelin"- smoothie med apelsin,
 så nu är det smoothie, IDOL, och täcke i soffan som gäller.  Jag gillar´t verkligen !

plugg

Sitter och läser artiklar och diskuterar med mig själv . Rätt intressant men så tråkigt när man är tvungen att läsa, det låser sig och jag inbillar mig att jag inte fattar någonting. Men idag är faktiskt min bästa pluggdag hittills, så jag passar på !

Justnu läser vi om servicemöten,marknadsföring, servicescape och SST (själv service teknologi).
För att ni ska förstå lite hur flummit det kan vara så kan ni ta några minuter och tänka på det här :

Vad är en relation ?
När är en kund en kund ?
Vad är det för skillnad på en tjänst och en vara? 
Om du köper makaroner som du sedan sparar hemma tre veckor innan du äter dom är du då enbart kund när du köper dem  eller också när du äter dem ?

;)

Ser att mina CSN -pengar kommer ramla in på kontot i morgon - äntligen !
Passar väldigt bra eftersom jag och Jennifer ska göra paruppgift och luncha någonstans i stan :)

Varning för ras

Jag har väldigt mycket jag måste göra nu:
Läsa en svensk artikel ,
läsa två engelska artiklar ,
läsa typ hela Grönroos-boken
 och hänga upp tvätten .

Men istället har jag fastnat här framför datorn , lyssnar på Lasse W ,tittar på gamla bilder och blir nostalgisk. Jag blir ofta det, måste bero på att jag har förmycket fritid eller något. Jag gillar inte att bli det för det är oftast sorgligt. Jag kan ju nästan inte skriva att jag saknar er idag igen , det blir ju närapå patetiskt. Men jag gör det, jättemycket.


Men mamma och pappa : Jag har pluggat idag, så jag sköter mig ;) Förenade faktiskt nytta med nöje och gjorde det i frisörstolen

Godnatt TTS




den stora förvandlingen

Det här var jag igår, lagomt bakis men redo att bli brunett



Efter första färgningen , blonda fläckar . . ser ut som en tant

Efter andra färgningen  : svart/grönt !!




Efter Frissan







Jag är fett nöjd nu :)

7september

2007



Alla mina bästisar samlade på ett och samma ställe , det var tider det


Det här funkar inte

Jag har sovit på saken och jag känner fortfarande att nej , det här går inte det är för mörkt !


Fast jag gillar att ha brunt hår , men det måste bli ljusare och varmare på något sätt
Har fått akutfärgnings tid på kliporama kl. 13. 

jag ångrar mig

Först blev det fin brun färg men med lite blonda fläckar .
 Så jag färgade igen och nu är det svart. Jag dör.
Frissan imorgon, tur jag har världens bästa pojkvän

Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen




Nej ,nu gör jag det !

sittning och hårdrock

Kvällen igår började med att jag cyklade till Jennifer på nydalahöjd. Vi hade i fredags köpt nya strumbyxor till sittningen , och det var ingen lek. Vi var på Lindex hur länge som helst och valde mellan camel eller sunbrown, shine eller matt, light support eller inte osv. Efter en lång stund kom vi fram till ett par lyxiga dyra strumpbyxor som vi trodde skulle bli dom allra bästa. Tjena. Det blev fiasko , när vi satte på oss dom igår så såg det ut som vi hade vita ben, och då menar jag inte bleka utan vita .usch.

Hursomhelst

Sittningen var väl så där. Jättegod mat och kul att sjunga í sångboken , men det var lite stelt. Klart man ska träffa nytt folk , men att bordsplacera folk som aldrig har träffats förut bredvid varandra och sen uppmana killen att han måste underhålla sin bordsdam blir lite påtvingat på något sätt. Kul idé verkligen men igår nådde det inte ändå fram . Iallafall , efter maten började alla dra sig så jag och jennifer träffade på Anders och John som varit på hårdrocksfest  och så gick vi till NH och dansade - kul !:)



Ser ni , Anders dricker ÖL!

krogen krogen

Det var trevligt på Allstar igår. Eller ja matchen var väl ingen höjdare men stämningen var rätt bra ändå och ölen var god  ;) Men kvällen var inte slut efter det , lååångt ifrån! William kom och mötte upp oss på stan sen for vi hem till Jennifer och shotade Bacardi Razz. Efter det cyklade vi ( det är ett jäkla cyklande alltså!) till Ålidhem och Krogen Krogen där Anders och hans klass var, vi dansade och det var riktigt kul :) För engångsskull kom vi hem senare än midnatt och det känns idag . .

Men jag ska ta mig ett bad med Klick och Winnerbäck ,sen är vi på´t igen - Finsittning ikväll !


fredag

Åh gud vad jag är mätt ,  fredags-tacosen satt som en smäck !

Anders är på väg ut på "lag-fest" nu , hans klass är uppdelad i olika lag med olika färger och självklart lyckades han hamna i lag rosa. Ikväll ska dom vara klädda i sin lagfärg så anders springer runt i mina rosa saker sen i lördags och ser väldigt ...söt ut ;)

Själv ska jag göra mig i ordning och cykla ner till E-puben där det är efterplugg-pub och sen vidare till Allstars :)


regn

Jag orkar inte gå till skolan! För det första så är jag dötrött och för det andra vräker regnet ner och det blåser som satan = inget roligt cykelväder . Men jag måste dit helt enkelt för att inte bli helt lost i Grönroos boken . .

Ikväll ska jag ,jeniifer och några mer från klassen till Allstar och kolla på Sverigematchen :) Och ikväll är det väl ändå Peggenst tur tycker jag !

torsdag

Idag var det en riktigt slapp dag i skolan . Vi hade bara en lektion och på den skulle vi intervjua varandra och sen presentera varandra inför resten av klassen. Efter det så gick jag ,Jennifer och William på Universitetets välkomstmässa och sen fick vi våra snygga ekonom-väskor ;) På väg ut från campus stötte vi på en fotograf som undrade om vi ville vara med på lite bilder för universitetet , efter en och en halv timmes fotoshooting slutade det hela med att vi kommer vara på omslaget av umeå universitets nya kurskatalog  :) Hon ska skicka bilderna så ni får kanske se sen :p

Nu ska jag läsa artiklar, eller först ska jag läsa bloggar sen artiklar , och när Anders kommer hem från skolan ska jag göra våfflor.mums !

godnatt

Vi for ner till skolan idag men vände lika snabbt innan någon fadder skulle råka se oss och försöka tvinga oss bada i dammen.. Istället fortsatte vi till stan där vi kikade i affärer och lunchade , det var alldeles för längesen jag drack en latte sist !

Jag har ett dilemma som jag behöver hjälp med , framtills jag får mitt studiemedel( borde bli inom en vecka ,kanske två) så har jag inte så mycket cash att röra mig med så jag måste välja : ett IKSU-kort nu eller nya skor till sittningen på lördag? Dagens i-landsproblem

Ikväll har jag och Jennifer haft filmkväll och kollat på "En shopoholoics bekännelser" och ätit mörkchoklad & popcorn. ( Johanna du ser , jag har börjat nu ;) ) Samtidigt hade Anders tvspelskväll med några kompisar i rummet brevid - det är skönt att ha en 3:a !

Nu måste jag verkligen sova
Sleep tight

Och för er som saknar Anders

tp videobloggar



Godnatt mina skatter

Har jag sagt att jag är otroligt nöjd över mitt pluggval ?
Både staden och servicemanagementprogrammet är över förväntan och jag har en bra klass! Nollningen har varit jätterolig och jag och världens bästa Anders har fått det kanonbra i våran lägenhet :) 

Men ändå , ändå längtar jag hem ibland även fast jag vet mycket väl att om jag hade varit hemma så hade jag bara viljat åka till någon annan stad och hitta på något . Änte könstigt ?



Jag saknar er

Hervé Corvellec och Lindt

Såhär har jag känt mig hela eftermiddagen ,  Absolut slut




Såhär kommer kvällen se ut

omöjligt

är det att fota bra bilder på rum, alltså hela rummen får ju inte plats ..!  Så jag ger upp,det blir inte bättre än så här på kort

Sovrummet




Vardagsrum





Köket

Före



Efter

Studion



Hallen



Ballen



Ute runtomkring






Sådärdå , skitdålig kvalité verkligen, men nu ser nu lite iaf :)

...

Jag tänkte att jag äntligen skulle fixa bilder på hur vi bor men alltså det är svårt att få med allt och få det fint på kort! Så jag måste klura på det ett tag till

Hursomhelst, så hittade jag istället några andra bilder som jag nog aldrig har sett typ . På något sätt så har de "fastnat" på kameran så de syns bara om man kollar på kameran när minneskortet inte sitter i . . inte ofta man gör det ,men jag lyckades nu och hittade dessa  från jag vet inte alls när





Och då som på beställning så började jag ju såklart sakna er alla mina älsks . som fan. 
Men what to do ? Bita ihop och byta musik  , just nu sjunger Matchbox twenty " maybe I need to come home"

 


September

Termometern visar 23 grader i skuggan och här cyklar jag runt i jacka , inte konstigt man svettas !
Jag har fått årets spränghuvudvärk så jag skippar IKSU idag och istället tänkte jag fixa batterier till min kamera och ta en liten promenad längs älven.

Ikväll har jag tre artiklar på ca 20 sidor var att götta mig i . .

Godmorgon

Hej alla mina älsks , rise and shine !

Solen strålar här utanför och jag har vaknat på toppenhumör !
Ska snart cykla till skolan , har bara en sak 10.15-12 så det är inget att klaga på direkt  och efter det ska jag till IKSU och köpa mig ett guldkort - här ska tränas