Solen i ögonen

Kategori:

Det är ett snabbt liv

Tiden har sprungit fram den här helgen. Eftersom Moa och Johanna hade 50-års fest i lördags hade vi finbesök från Uppsala och Sundsvall här hela helgen. Härligt att få dricka vin och mysa så många tillsammans! 
 
I går åkte jag och Freddan ut till landet eftersom vi ville ta vara på den soliga dagen. Vi köpte en engångsgrill för att grilla korv, men alltså vad är det med alla dessa engångsgrillar? Har aldrig varit med om att det faktistk går att grilla på dem.. Mysigt hade vi ändå såklart! 

Det går framåt

Jag har äntligen tagit tag i C-uppsatsen på riktigt, och en sten har fallit från mitt hjärta! Jag har nog skrivit mer på två dagar nu än vad jag gjorde på tre veckor innan jul, Jadajada. Kniven mot strupen is the shit för mig. 
 
Förutom det så är idag den första dagen på hela året som jag inte har varit tvungen att äta tre Ipren innan lunch. Bältros med efterföljande visdomstand har gnesat runt i min kropp men jag tror , peppar peppar ta i trä, att det börjar gå över nu. Jippi! 

Söndagsmys

Sov så gott fina lilla mormor ♥

Sammanfattning 2012

Januari 
Freddan fyllde 34 och jag bakade en tårta som kanske hade passat bättre på ett 5-årskalas. Johanna fyllde 24 vilket firades med hotellfrukost. Jag tog många promenader för att försöka infria nyårslöftet. Axel och Johanna hade inflyttningsfest. 
 
Februari

En salig blandning av Alla hjärtansdag, häng på landet och soldyrkan! 
 
Mars

Finy åkte utomlands med jobbet i två veckor, så jag underhöll mig så gott jag kunde på hemmaplan. Var barnvakt, fixade om på balkongen, hälsade på Carro och Lisa i Stockholm och åkte hem till Torsång med Spiken i släptåg. Jag och Johanna välkomnade också våren med en kall på hennes balkong. 
 
April
Jag fyllde 24 på påsken vilket firades med besök av familjen P! Jag och Johanna invigde en till balkong, nämligen min nypimpade. Jag och Freddan tog med oss Alice och Otto på kosläpp. Sista april firades i Ekängen med de bästa! 
 
 
Maj 
Mamma fyllde 50 och det firades på den nya altanen! Jag och Malin åkte till Stockholm för sommarshopping. Jag njöt njöt njöt av försommaren och varma dagar i parken. Jag och Freddan åt middag på balkongen ( enda gången på hela sommaren, skärpning på oss!) 
 
Juni
En av 2012s bästa månader! Vi åkte med familjen P till Skiathos, Grekland för att fira att mamma fyllt 50. En vecka med massa sol,mys, god mat och fina upplevelser. När vi kom tillbaka till Sverige var vi fortarande lediga och passade på att gå på Peace & Love.
Juli

Jobbet drog igång på allvar, men lämnade ändå lite plats till sommaraktiviteter. Vi flyttade ut på landet en vecka och njöt lugnet. Mamma och pappa P hälsade på. Jag gick på after-works med tjejerna på stora torget. Jag hade dille på smoothies. 
 
Augusti

Malin fyllde 21 och hade släktkalas i vanlig ordning. Mormor var cool. Jag och Freddan tog med Alice och Otto till Astrid Lindgrens Värld. Jag, Johanna och Moa turistade i Norrköping. Vi var på kräftskiva på landet och Axel hade 25-årsfest! 
 
September

Mamma och Malla kom och hälsade på. Vi åt godaste frukostarna från Bondens marknad, shoppade och hängde i Norrköping. Jag och Freddan åkte till Malmö för att spela golftävling/ cadda. Supermys med ett avbrott sådär i pluggvardagen! September bestod också av middagar och hårmodellande. 
Oktober
Mycket vardag. Jag åkte till Torsång för att fira pappas födelsedag. Var barnvakt. Bakade mycket. 
 
November 
Jag och Fredrik firade två år och åkte till Göteborg över en natt. Vi gick också vinterljus. 
 
December

Årets andra bästa månad! Massa julmys, ledighet, Torsångshäng och ett hejdundrande nyår! 
 
 

Bältros

På väg hem från Torsång svullnade en körtel bakom örat upp på mig, men jag tänkte inte mer på det eftersom jag precis varit förkyld. Jag upptäckte också ett utslag på kinden som inte kunde identifieras som en finne eller liknande, men jag tänkte inte heller mycket mer på det. Förens igår på spelkvällen då läkaren i släkten la ihop 1 och 1 och kom fram till att jag har fått bältros. Jag trodde det vara något som bara 60+are får, men tydligen inte. Orsaken kan ofta vara att man varit för stressad eller att man stressat ner efter en stressig period. Samtliga förslag stämmer in på mig. Jag fick lära mig att huden oftast känns öm på den plats där ett utslag sedan poppar upp och därför har jag nu lite panik när det ömmar på armen, i pannan, på magen, på ryggen osv. 
 
 
Känner mig som en vandrande smitthärd! 

soft dag

Gick i morgonrock till 17,15 i dag. Skönt! Vi bestämde oss för att bara ta det lugnt idag, jag njöt av att gå runt i ett nystädat hem och av det goda brödet jag bakade igår när jag hade inspiration i köket. Nu har vi dock gjort oss i ordning och ska till Berg på spelkväll! 
 
Jag i nytt julklapps-halsband från Malin.

inspiration

Det är ingen hemlighet att jag inte tycker att laga vardagsmat är speciellt kul. Fram tills den här julen. Vi har tydligen varit snälla i år och fick mycket saker till hemmet och främst köket! I dag har jag invigt samtliga nyheter; den kanonbraiga mixern som kan mixa, hacka och mosa allt, vår nya och enda gryta och vår soda stream! Jag gjorde hemmagjord tomatsoppa med vitlöksbröd och såklart hemmastreamat mineralvatten ;) Det blev verkligen supergott och jag längtar redan tills när jag ska laga mat i morgon. Vad hände där ?

Kategori:

Guinness rekordbok nästa?

Nog för att Spiken är stor,men är inte dessa bilder orättvisa även mot honom? 
 
Eller är det kanske Malla som är liten? 

En sväng till Foskros

I mellandagarna bestämde vi oss för att ta en vända till Idre. 
 

Nyår

Vi verkligen en trevlig heldag på Tyllahagen i måndags! Perfekt avslut på det gamla året och start på det nya!