Be cool stay in school

Igår var första dagen i skolan för den här terminen och efter fem minuter kändes det som att det aldrig hade varit sommarlov. Vi kastades in i föreläsningar, ingen mjukstart här inte, men det är intressanta kurser så det är helt okej!
Då är vi på plats igen .

Hemmafru

Har precis njutit av dagens synd ( lunch), nämligen en lyxshake från Max. Efter att jag för några veckor sedan bestämde mig att börja dra ner på godis och liknande och istället börja träna några gånger i veckan har jag gått ner ett par kilo och detta måste jag ju såklart få fira ! Eller ? Därför slog jag till på lyxshaken, men just nu känns det som att de där kilona är tillbaka på plats igen ..
¨
Den röda skjortan ni skymtar är ny för dagen. Jag och Moa var nämligen på morgonshopping på H&M i morse. Det var något event där medlemmar fick frukost och 20 % på hela affären mellan 7.30 -9.30. Kan absolut tänka mig att ställa klockan för att komma upp i tid och shoppa igen! Jag hittade några fina saker och här kan ni se tre av dem. H&M har tydligen inte bild på alla sina varor på nätet, orutinerat, så jag kan inte visa allt.
Efter shoppingen har jag varit på Ikano en sväng och bland annat besökt systemet inför den stundande kräftskivan på landet i morgon. Den ryktas bli vild! Nej , nu ska jag vila en välförtjänt middag.

Skulle inte tro det

Jag flyttpackar som sagt och säljer saker på Blocket. Nyss ringde en man som jag gissar på bor i Skäggetorp
" Hejsan Therese ! jag är intresserad av att köpa båda dina sängar"
" Så trevligt, de finns fortfarande kvar"
" Bra, jag tänkte vilket är priset ?"
" 1300 :- för båda, det står ju i annonsen"
" Ja jo, men den sängen du säljer för 300 kronor kostar ju 400 kronor som ny , så jag tänkte du kan sälja den billigare?"
" Nja , alltså den är använd ungefär två gånger så det tänker jag nog inte göra "
" Men alltså vi kan ju köpa en ny på Ikanohuset för 400 kronor"
" Jo , men den här är som sagt knappt använd och så har jag köpt till ben som kostade runt 200 kronor "
"Jo,men alltså vi kan ju köpa en som ingen någonsin har sovit i på Ikanohuset för hundra kronor mer bara "
" Känner du så så är det nog lika bra att du köper en ny då istället på Ikanohuset ..."
" jag ska prata med min fru , jag ringer tillbaka "
Några minuter går ..
" Hej Therese , nu har jag pratat med min fru och vi kan köpa båda för tusen kronor för vi har inte råd med mer"
" hmm , det går jag nog inte riktigt med på tyvärr. Men du kan ju köpa den ena för tusen om du vill ? "
" Men alltså min bil är för liten så jag måste hyra släp på Statoil och det kostar 400 kronor , så då har vi inte råd med mer är tusen kronor för båda sängarna "
" Okej , men om du får båda för tusen så blir det ju som att jag ger bort den andra sängen och så vill jag inte att det ska bli "
" Men alltså man kan ju köpa en lika fast ny för 400 kronor på Ikanohuset ..."
" Jo tack , jag vet .. "
" Men alltså det är inte så att jag är snål utan jag har bara tusen kronor på mitt konto . Jag kan åka förbi Swedbank och få ett kvitto så får du se !"
" Nej , men okej du kan få båda för 1200 kronor - det är mitt sista bud "
" Okej , hoppas du får sängarna sålda Therese , Hejdå!"

Personen i fråga var absolut trevlig, men jag har nu två frågor.
Fråga 1 : Är det mitt problem att någon har för liten bil och måste hyra släp ? Jag har då aldrig fått någon rabatt när jag har köpt soffor och liknande på blocket förut för att hyra släp eller för att frakta grejerna typ 60 mil .Konstigt.
Fråga 2 : Om man har bara exakt tusen kronor kvar på sitt konto, spenderar man då de på ett par sängar ?
Svaret finner ni i överskiften.

Moving

Idag står packning och fixning i min gamla lägga på schemat. just nu har jag lunchpaus och funderar på om jag ska gå och träna eller fortsätta städa. Igår passade jag och Johanna på att pressa lite när solen kikade fram. På kvällen tog jag en kvällspromenad till Ikano och mötte upp Freddan för en sväng på Ica Maxi , och oj vilken fin promenad jag fick i solnedgången!
Hur söta är inte de här två?

The weekend

Igår efter sovmorgonen mötte jag upp min moster och mina kusiner på stan en sväng. De var i Linkan på lite semester så vi passade på att ta en fika! Efter det hann jag och Freddan men IKEA en sväng ( jag måste få plats med mina kläder) och på kvällen såg vi Petter och September i Kungsträdgården - mys!
I dag blev det en eftermiddag på landet och herregud vad njutbart det var ! Ligga ute på soldäcket i solen med en aftonbladet Söndag och bra lyssna på tystnaden - underbart! Nu har vi precis skruvat ihop en byrå, hängt in alla mina kläder och jagat världens största geting , alltså seriöst den gvar 10 centimeter . Minst!

Favorit i repris.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, den här bloggen är så ... jag vet inte vilket ord som beskriver den bäst, känsloframkallande kanske.
http://leloveimage.blogspot.com

Lördagsmorgon

Oj vilken sovmorgon det blev ! Freddan åkte till jobbet vid 6 och efter det somnade jag om och vaknade nyss av en väldigt hungrig Spik som klappade mig på kinden. Har precis gjort mig en hemmagjord chailatte för att pigga upp den här gråa morgonen med.
Det är så enkelt att göra själv och så gott!
Så här gör man :
- Häll 2 matskedar pulver i botten av ett glas / mugg
- Slå över 1 matsked varmt vatten och rör om
- Fyll sedan glaset med varm mjölk
- Toppa med mjölkskummet som blir efter att du vispat mjölken under uppvärmningen och eventuellt lite kanel
Volila!

swing it

Efter ett gympass i morse gick jag hem till Moa och vi lagade lunch. Vi kom på den brillianta idén att åka till Vreta Kloster och öva lite på swingen - sagt och gjort. Moa kör s40n som hon aldrig gjort annat och väl på golfklubben fick vi lite proffshjälp innan vi började slå. Det var riktigt kul! Men nog syntes det allt att vi är newbes , speciellt när vi missade den lilla detaljen att sätta hinken under bollmaskinen när man ska hämta fler bollar.. bollarna rullade åt alla håll och vi sprang efter , kanoners.

.

Mysdag med Moa och Petra

It´s a goodmorning beautiful day

Ekorrar

Jag älskar de nya effekterna i Photobooth, den som inte skrattar åt det här skrattar itne åt något.

GRATTIS

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag , för det är Mallas 20 årsedag - Hurra Hurra Hurra!

En liten tupplur är aldrig fel

finally

I två dagar gruvade jag mig och kom på undanflykter men idag gick det inte längre - mina goda sida vann över min onda och jag pallrade mig till gymmet. Som vanligt är det ju inte alls lika tråkigt när jag väl kommer dit och känslan efter är ju helt underbar ! Varför går jag inte dit oftare !?

Slappdag 2011

Sådär ja, snacka om att jag tog en slapp  dag idag! Har sett fyra filmer, gått en promenad och sjungit bort två timmar -soft!




Höstligt

Både igår och idag är det väldigt höstligt väder ute - och vet ni ? Jag gillart!
Visst är sommaren den bästa årstiden , men nu är jag faktiskt sugen på höst. Ni vet när man har haft en sommar utan vidare måsten ( förutom jobbet då) så är det ändå på något sätt skönt att komma in i rutinerna igen. Om några månader kommer jag troligtvis ha ändrat uppfattning om detta ,men ändå.
Det som är bra med hösten i stort och synnerhet den kommande hösten 2011 är :
- Man kan tända ljus och mysa på kvällarna
- höstkläder är mycket snyggare ån sommarkläder
- Jag ska flytta in hos Freddan
- Miami/Orlando två veckor i november
- Skolan är aldrig på kvällstid
- Alla bra serier börjar på tv igen
Nice va!?



Igår, idag och i morgon är jag ledig från jobbet innan jag gör mina sista fyra dagar för den här sommaren tors-sön.  Jag har nyss kickat igång den här dagen med ostmackor, oboy och en film och funderar starkt på att stanna i sängen och se en film till - Livin´ the dream!

Här och nu

Jag är så konstigt trött hela tiden , och ju mer jag sover desto tröttare blir jag - vad ställer du för diagnos SSK ?
hursomhelst, Johanna sa till mig förut någongång att man egentligen ska stanna upp varje dag och lyssna,höra,se,lukta och känna efter vad som händer precis just nu. Detta dels för att träna sinnena men också för att passa på att njuta av nuet. Detta har jag nu kört i några dagar och det är rätt skönt faktiskt ! Det gör att man njuter mer av stunden och inte bara skyndar till något hela tiden.
Som i morse när jag vaknade tillexempel ; hörde Spiken som snusade och snarkade på min mage, kände en hand i min och det luktade sommarvindar och nyklippt gräs från det öppna fönstret. Sådana vanliga saker är ju egentligen helt underbara och värt känna efter lite extra på. Tänk i vinter när det är kallt och mörkt, du kan jag komma ihåg den här morgonen - gud vad bra!
Annars är det mest jobb på agendan en vecka till, de senaste dagarna har bjudit på sol och jag har hunnit med lite stek iallafall,promenader  och bad i Johannelund.

TTS -helg

Ännu en helg är över men vilken bra sådan det har varit ! I fredags tog jag och Beckis en runda på stan innan jag började jobba. En mysig brunch blev det , synd bara att jag gjorde det fatala misstaget att beställa in en stor Latte.  Som ni nog vet är jag ju på något konstigt sätt överkänslig mot koffein, blir trött, yr, skakig och allmänt konstig de flesta gånger jag dricker kaffe. Men eftersom jag verkligen tycker om latte brukar jag ibland chansa.  Den här gången gick det alltså inte så bra, jag var en zombie på jobbet ända fram tills någon timme innan stängning när jag tillslut återuppstod !  Lördagen innebar jobb, lunch på stan och sedan den efterlängtade TTS-festen! Johanna hade fixat så fint och vi hade som vanligt galet kul på förfesten med diverse danser och nostalgisk musik. Tyvärr övertaggade jag en smula så precis efter att jag betalat in mig på krogen tackade jag för mig och gick hem och sov. Väldigt hårt.