Tps körskola

Jag var precis och hämtade ut mitt körkort, som är mer än hjärtligt välkommet till min plånbok. Hursomhelst.
Jag kan inte kalla mig en erfaren och kanonbra förare men under mina 76 timmar som körkortsägare så har jag redan mött på massa idioter som måste ha fått sin körkort i ett flingpaket. Alltså folk kan inte köra bil.
Exempelvis högerregeln ; jag vet inte hur många chockade förare med fågelholksmunnar som jag har  släppt  fram för att dom kommer från höger , även fast jag kör på den "stora"  vägen. Dudes, det finns inget största vägen kör först, gäller samma sak med störst bil - de kör inte alltid heller först , hör ni det långtradarchaufförer ?!
Jag ska nog göra en skylt som det står högerregeln på så kan jag hålla upp den varje gång situation uppstår.

Samma sak med blinkers. Det finns en spak på vänster sida om ratten som inte är förbjuden att använda, den kallas blinkers och den är kanon bra att använda när man tex, ska ur en rondell Prova får ni se.

Och omkörningar , NEJ , om man får möte på samma körbana som man tänk använda för omkörning så kör man inte om . Man.kör.inte.om helt enkelt.

Alltså jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om bilkörning,körskolor och vägverksuppkörargubbar , men jag har inte den orken just nu

Jag gjorde det !

Några år försent kanske men vad fan , jag kirrade körkortet idag  :)

Musiktips

Sister Hazel
http://open.spotify.com/track/77lbPXKca868719uoDo6eb

the lonelyness is killing me

Jag har tittat på film, lagat mat till mig själv - vilken är helt värdelöst , tittat på tv, gjort en inköpningslista på Ikea och gjort ett par jeansshorts. Hittills har jag klarat mig bra , men vad gör jag nu ? Jag måste ha tvn på hela tiden så det inte blir tyst för då tråkar jag ihjäl. Jag är ingen ensamvarg alls.


Imorgon åker jag till Röjeråsen och blir där tills efter uppkörningen som är nästa vecka . Nästan alla mina naglar i kortare än kortast, det säger en del om hur nervioso jag är . .!

ovän med ensamheten

Idag har jag en svår uppgift att klara av ; vara ensam heela kvällen. För vissa av er kanske det bara är skönt men jag hatar att vara ensam så länge , det är trist. Närapå alla mina nära och kära är upptagna med annat idag .

Jag försöker komma på vad jag kan göra , ska iallafall börja med att dricka latte och äta kladdkaka med färsk annanas och titta på Rallybrudar . Sen ska jag lyssna på musik och ta ett långt bad - Okej den här kvällen kanske inte blir så hemsk ändå !

nu är det lika långt till stjärnorna som från stjärnorna till dig

Sitter på mitt flickrum och lyssnar på Håkan Hellström, känns . .femtonårsaktigt. När jag var ung, eller yngre ska jag väl hellre säga, så missade eller snarare dissade jag Håkan rätt hårt , förstod nog aldrig riktigt tjusningen med att honom. Men efter att vi såg honom på Peacen i år så har jag börjat lyssna , och det är så mycket känsla i hans låtar .

Däremot är det inte bra att lyssna på Håkan om man saknar någon känner jag


Projekt lucklackning

Som jag kanske redan har berättat  så är det blåa köksluckor i våran Umeålägenhet. Och med tanke på att vi hade gula luckor i Falunlägenheten så kom det inte på fråga att ha luckorna blåa utan något radikalt var tvunget att hända .
Vi , jag och Anders , bestämde oss för att ta hem luckorna och själva lacka om dem vita - Hur svårt kan det vara , liksom .

Nu har det visat sig att det kan vara väldigt svårt . .  Förra veckan så slipade jag  alla luckor och i förrgår tvättade jag och anders dom , so far so good  Sen kommer vi till själva målningen , som i sig inte var speciellt svårt , men av ett troligtvis för dålig förarbete av moi så vägrade färgen fastna på visa fläckar , vilket resulterade i prickiga luckor och det kan man ju bara inte ha. Vissa blev iofs ganska bra , men efter ett enväldigt beslut av arbetsledaren Janne P så är nu alla luckor omslipade och omtvättade så nu ni  börjar vi om på ruta ett igen . Jag hoppas innerligt att det fungerar den här gången , för lämna in dem på lackning gör jag bara inte !


Gnatt

Jag har underhållt mig enochenhalvtimme på internet, så nu är det dags att sova
Ska hämta Anders på jobbet i morgonbitti , ser fram emot det :)

yesterday we had an awsome picnic

godnatt

Kom precis hem från Rebecca där jag har hängt med henne och  Johanna hela kvällen. Jag har skrattat tills jag fick kramp i magen - Jag diggar  våra tjejkvällar !

Nu ska jag läsa bloggar i sängen , livet med laptop är bra skönt ;)

Imorgon är alla tjejer lediga , tro det eller ej, så vi ska cykla på picnik , det blir fett najs !

positiv nyhet

Anders ringde mig igår och berättade att Lasse Winnerbäck ska ha en inomhusturné i vinter , han kommer till Umeå , och vi ska gå - det är givet !

Han släpper också en ny skiva i höst , najs :)

www.winnerback.net

torsdag

Godmorgon !

Sist jag skrev så var jag på väg till Umeå med Lidells och det kan ha varit den snabbaste visiten jag någonsin kommer göra i Umeå ;) Vi åkte dit vid tre på morgonen och var hemma vid nio på kvällen, men vi har fått upp alla möbler dit nu och det var ju huvudsaken

Jag har ocskå hunnit måla om min och Mallas gamla lekstuga och  slipat våra köksluckor från Umeå, dom är just nu skrikblåa men jag ska förvandla dom till vita och snygga. Förhoppningsvis.

Igår blev det sol och jag som nära på hade glömt bort att det var sommar, drog till Haganäs med Becks och solade,badade och käkade ananas!  Dagen avslutades med att jag och Becks  tog en walk down memorylane , vi hade allt för mycket att prata om och somnade inte förns klockan fyra imorse .

söndag

Jag och Anders ska strax åka till Mora för att köpa lite saker till nya lägenheten , vi åker ju dit i natt en sväng :)

Fredag

Igår var en kanondag ! Och det verkar som att skumpan inte var helt fel med tanke på vad som hände  senare på kvällen ;

Svar på antagningsbesked

Höstterminen 2009

Du har tackat Ja till följande utbildningar:

2. UMU-01246 - Civilekonomprogrammet med inriktning mot Service Management 240.0hp, 
   Utbildningsprogram, Umeå universitet, Poängbidrag 30.0, 
Antagen

Och det bästa av allt , Anders blev också antagen på sitt förstahands val !!

Fan vad najs, nu kan man börja ställa in sig på Umeå på rikitigt !

torsdag

Vi klarade teoriprovet ! Iofs så är det ju a piece of cake om man jämför med uppkörningen men vi tyckte ändå att det var värt att fira med skumpa


Umeå

Det blev lite av en blixtvisit i Umeå men det var kul så länge det varade !  Vi kollade igenom lägenheten, som är fin och bra på alla sätt , och åkte sedan in till stan och käkade och köpte lite hyllor och sånt. På kvällen åkte vi ut till havet för att jag tänkte bada ,men jag bangade - det var iskallt ! Hur som helst så är det ett väldigt plus att Umeå ligger vid kusten - jag älskar havet.





Staden verkar mysig och ju mer jag läser om mitt program ju mer känner jag att det kommer passa mig utmärkt :)
Nu saknas det bara en sak - antagningsbeskedet !

På söndag redan åker jag tillbaka med mer saker , och då tillsammans med Anders , det blir perkfet :)

Godnatt

Jag funderar starkt på att lägga mig och sova nu alltså . Ungefär vid kl tre i morgonbitti så ska jag , mamma och pappa åka upp till Umeå med lite möbler och få nyckeln till min och Anders nya lägenhet :) Det ska bli jättespännande och roligt att se den in real life för första gången ! Däremot ganska värdelöst att Anders inte kan följa med eftersom han jobbar ..
Men vi åker snart dit igen och den gången tillsammans :)

Kom ihåg mig då

http://www.winnerback.se/?sid=article&pid=read&id=12424&languageID=2

Jag undrar fortfarande ; vad är det som är så speciellt med Lasse Winnerbäck?


Fredag

Intensivkurs klar !

Igår var vi på halkbanan och det var fett kul faktiskt :) För varje gång jag får köra bil ensam så längtar jag bara ännu mer tills jag får göra det jämt och på riktigt ! Och varje gång så försöker jag förstå varför jag har väntat så länge innan jag tog tag i det här , men det är en annan historia. Hursomhelst så är det enda som (förhoppningsvis) återstår nu teoriprov och  en körlektion till innan uppkörningen.  Teoriprovet är på torsdag nästa vecka och misslyckas jag med det så blir jag faktiskt förvånad. Uppkörningen tänker jag hålla hemlig för att slippa bli allt för nervig , men det är några veckor kvar iallafall .

Idag har jag åkte hem till Torsång och jag bara chillat,stekt och badat i "poolen" , najs !

Godmorgon Onsdag

Idag har jag haft sovmorgon , helt underbart !
Har bara körlektion kl 16 så idag hinner jag chilla och sola lite innan jag drar . Eller ja, iofs har jag inte tittat efter om det är sol men man börjar ju anta det nu efter så många varma härliga dagar :)



Caroline , kom hem !