Glöm inte bort att du är bäst

Det är måndag och ny vecka och som varje måndag tänker jag börja "ett nytt liv" idag. det innebär alltså inget onyttigt. Den enda skillnaden idag mot alla andra måndagar är att nu tänker jag hålla det! Drastisk som jag ibland kan vara bestämmer jag mig här nu för att jag inte får äta något onyttigt ( godis, fika, chips, glass ) fram tills min födelsedag. Det borde väl funka? 5 april it is. Är ni med mig?

Jag börjar med en lunch bestående av sparrissoppa och chevrémackor- mums !

checkar ut

Det har varit en riktigt lugn helg på jobbet, jag har fått hitta på nära på onödiga uppgifter för att ha något att göra.
Nu sitter jag här och ser ut som en ett trailer -trash, ni skulle se mig. Mjukis från topp till tå, inget smink, my-knut med utväxt. Inte nog med det , jag spelar tvspel och äter godis också. Men det är skönt ! huvudsaken.  Snart blir det tacos och Solsidan , det är med andra ord söndag.

Förresten jag har en väldigt söt och hugrig katt bredvid mig, han försöker på alla sätt se så söt ut som möjligt för att jag ska ge med mig och ge honom mat innan klockan nio. Vi får se vem som vinner, än så länge är det Spiken - Therese 0-1.

skönt

tillfredsställelsen efter ett träningspass är amazing! Kom ihåg det nu Therese Persson nästa gång du försöker slippa undan att träna.

Dagens Sverige

Okej, det här är kanske lite to much information men jag har sån jäkla mensvärk idag så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Eftersom mina ipren självklart var slut  tog jag endast mitt Visakort med mig och pallrade mig till Coop. När jag väl kom fram till kassan efter vissa attacker då jag helst bara hade velat lägga mig ner och dö slängde jag på ipren och en Loka på bandet. Jag ler lite åt kassörskan och ska precis betala när hon säger " legetimation tack".  Jag tittar på mina varor och förstår att det inte kan vara lokan jag måste legetimera mig för. "va?" svarar jag. " ja, värktabletterna , man måste vara 18 år för att få köpa dem."  Fuck.  För det första blir jag arg eftersom hon inte tycker jag ser äldre ut än max 18, och för det andra blir jag ännu argare när jag förstår att jag måste gå hem och hämta leget för att få bort den här jäkla värken. Men Sverige är Sverige, kassörskan är benhård så jag får snällt gå hem, hämta leget och gå tillbaka.

tiopoängare till helg

Helgen börjades i fredagskväll med biljard och käk på Steve´s. Jag fick så klart se mig besegrad i biljarden, men det var riktigt kul ändå !  I går vaknade vi till strålande sol och bestämde oss för picnick på landet, och shit vad underbart det var! Jag behövde verkligen komma ut i "skogen", se några faluröda hus och bara ha massa mys.
På kvällen blev det lite vin och melodifestivalen , innan jag somnade gott till en skräckfilm.
Söndagen har hittills bjudit på låång sovmorgon och en lååång promenad runt stångån, perfekta söndagssysslor. Jag skickade precis in min hemtenta också , och kan genom att slänga ett öga på schemat konstatera att jag nu i princip är ledig från skolan och jobbet tills lördag 15,00. Man tackar.

home is where your heart is

Jag sitter och skriver slutet på min hemtenta som handlar kulturarv och identitet. Det får mig osökt att tänka på torsång och allt som hör till där. Det i sin tur har fått mig att längta till Torsång by summer, tills jag med lite sorg i hjärtat kom på att jag ska ju inte spendera sommaren där.  Jag vet att en sommar i Stångåstan kommer bli helt kanon den med, men Torsång är ju Torsång och jag fick plötsligt lite hemlängtan. Även fast jag vet att jag ganska snabbt tröttnar på Borlänge om jag skulle vara där hela sommaren. Min lösning på det hela är att försöka vara ledig några veckor i sommar så jag kan vara i torsång och sen när jag tröttnar är det dags att åka tillbaka hit, då får jag det bästa av två världar - perfekt!

veckan hittills

i tisdags blev det tjejkväll hos Moa med Petra och Johanna - alltid lika trevligt när vi lyckas pricka in en kväll alla kan ses :)
Patas Mantorpsmössa satt inte ivägen på den kalla kvällspromenaden hem !
I går hade jag en halvdan dag som bestod av plugg,disk,tvätt, städning och rensning i garderoben. Tråkigt men nödvändigt. I dag när jag kom hem efter träning och lunch på salladsbaren kändes det värt att ha "slösat" bort gårdagen när jag kom hem till en skinande ren lägga !
I morgon ska hemtentan vara klar så nu är det jag som borde fokusera .

kan.inte.sluta.lyssna !

http://www.youtube.com/watch?v=4SOQI95NQ_4

alla hjärtansdag

Hoppas ni hade en bra allahjärtans mina favoriter :)

en trip to Norrköping

I fredags skulle vi göra en utflykt någonstans. Eftersom det var snöstorm så var ingen utomhusaktivitet vidare aktuell, så tillslut blev det en shopping/mat/fika-utflykt till NKPG :) Jag som aldrig varit där tidigare tyckte det var spännande att se grannstaden !

.

Jag är hög nu sen den dagen när du kom
Jag är hög och kan inte somna om
och jag undrar om jag någonsin ska nyktra till nångång,
med dig.

torsdag

Jag tog ut segern i förskott, som vanligt. Glöm våren - det är snöstorm i dag.
Eftermiddagen/ kvällen bjuder på jobb .
Ge mig sommar nu!

bra tisdag

Kom precis hem från ett superskönt spinningpass med GruddLina. Jag blev imponerad över min egna kropp som faktiskt inte verkar vara i så dålig form som jag trodde. Det enda som sa emot var knät ibland, men jag bet ihop och körde hela passet igenom. Bra jobbat mig själv !
Det underbara vädret idag lockade fram ett solglasögons-shoppingsug, och så fick det bli. Nu är jag redo för våren!

Där motvind känns som medvind

Nog för att jag alltid har gillat att bo här,  men när Linkan levererar vår med 13 plusgrader 8 februari, ja då rent av älskar jag stället !

Det var inte bättre förr men det ska bli bättre framöver

Det är så skönt att komma till insikt med vissa saker .
Nu ska jag ta min white lady och cykla till Vasastan :)

sådär ja !

Det tog tid men nu så har jag äntligen köpt mig ett träningskort !
I Umeå hade jag ett IKSU-kort som jag tror att jag betalade runt 400 kr i månaden för i ett år. Jag tror jag var på IKSU ca tio gånger det året. 400x12 / 10 = 480.  Hur stort och bra Iksu än må vara är 480 kronor för ett träningspass riktigt dyrt och ovärt. Med detta i tanken har jag nu länge skjutit på att köpa ett träningskort igen eftersom jag av erfarenhet lika väl kan slänga pengarna i sjön. Men nu har jag alltså lyckats övertala mig själv igen, eller när jag tänker efter är det nog mer andra som har övertalat mig. Hursom helst, nu är det köpt och nu ska det banne mig användas!


Helgen

Jag har har haft en riktig kanonhelg ! Hann med både tapas/vin/spelkväll med anna johanna o prillan och middag med Fredriks familj som avslutades på Harrys, sweet!

Lasse - nostalgi

Det har inte samma charm att raggla hem klockan fem
det är inte lika inspirerande som 2005, om du minns

torsdag

Har precis vaknat från en skön sovmorgon och solen skiner ! Nu väntar en lång frukost som jag sällan unnar mig och sen en promenad till solariet.

.

my voice shakes along with my hands
cause he´s all that I see and he´s all that I need
and I´m out of my league once again



Konsten att ta helg på en onsdag

Efter en föreläsning om hembygdsgårdar och ett seminarium om en simpson-episod har jag nu tagit helg!
Imorgon har jag tre saker på schemat; sola, städa min garderob och baka semlor med Peggen - kan inte klaga.
Helgen är laddad med roligheter, men nu först ska jag börja helgen med att göra hemmagjorda köttbullar.