Gott nytt år

Jag sitter här i vår fina lägenhet vi hyr i Åre. Jag är lycklig för att jag har i princip alla mina favoriter inom räckhåll och det är underbart att jag ska få skåla in det nya året med dem !  Just nu är de allra flesta i backen och anledningen till att jag sitter kvar själv i stugan är just skidåkning. I går skulle det då äntligen åkas lite slalom. Jag var laddad med livrädd-  med andra ord precis som det ska vara när jag åker slalom. Första åket blev en röd backe och jag som inte åkt på flera år lyckades såklart ramla. Detta fall avslutades på Åre hälsocentral där en ortoped sammanfattade det hela med att han till största sannolikhet tror att korsbandet på något sätt är skadat. Gott nytt år Therese..

Men som sagt, jag är nöjd ändå och det finns inte någon annan plats på jorden jag skulle vilja vara just ikväll.

När jag nu har lite tid över hade jag tänkt att sammanfatta det gågna året i en liten nyårskrönika, men vid närmare åtanke vet jag inte om jag vill ta den walken down memorylane just idag.  Det har blivit många förändringar detta år och jag tar med mig det jag vill minnas till nästa år. Jag avslutar med några utslitna med totalt sanna uttryck som jag själv lärt mig i år ; det som inte dödar det härdar och efter regn kommer solsken.

Förra nyår bloggade jag om att det är oväntade händelser som gör livet spännande , jag måste nog hålla med mig själv där även detta nyår.





GOTT NYTT ÅR !

Å to the RE

Idag, alldeles snart, far jag till Åre med TTS. Helt underbart !

JULLOV

Tentan är gjord och väskan är packad, i morgon åker jag hem på jullov!
Men först, glögg :)

God morgon

Längesedan jag var uppe så här tidigt. Alldeles snart ska jag åka till mitt nya jobb för min första introdag, det ska bli riktigt spännande ! :)
Jag har räknat på hur mycket pengar jag lägger ut på mobilräkningar varje månad, ganska mycket pengar verkar det som, så igår fixade jag en ny schysst deal och beställde en iPhone 4. Come to mama


Dag 11 – Min personlighet

Det känns i och för sig som att jag har berättat ganska mycket om min personlighet i Dag 01 , men det tåls kanske att upprepas.
Det som är bra med Therese
Oftast glad
Har lätt till skratt
Tror i de flesta fall på mig själv
Försöker vara omtänksam och genuint snäll mot de som förtjänar det
Är mig själv eftersom jag vill att om andra människor ska tycka om mig så är det den riktiga Therese de ska tycka om och ingen påhittad.
Vill se positivt på livet
Det som är mindre bra med Therese

Dåligt tålamod
På grund av dåligt tålamod vill jag kunna allt jag provar på första gången, vilket kan leda till att jag sätter hög press på mig själv i vissa tillfällen och känner mig misslyckad om jag inte klarar av det på första försöket
Kan ibland ha kort stubin, speciellt om det gäller tekniska saker som krånglar, exempelvis internet (Banhof.. Grr.)
Ibland kan jag även vara för lat för mitt eget bästa, men det är oftast om det är jättetidigt på morgonen.
Kortfattat är det i princip så här jag ser på mig själv. Ni som känner mig kanske har något att tillägga på dessa listor ?

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

En bild säger mer än tusen ord. eller ?
I morse spenderade jag ungefär fem minuter på att göra mig i ordning innan skolan, dels för att det var så tidigt och dels för att jag inte kände mig helt fit for fight så jag orkade helt enkelt inte. Skönt egentligen att man ändå kan gå till skolan så.  Men så här såg jag iallafall ut, i min nya favoritskjorta från H&M. Väl i skolan fick jag feber och gick hem. Suddig bild men det passar bra eftersom det är ungefär så jag känner mig.

tisdag

Hej hej hej.
Jag har haft fullt upp i några dagar här nu och helt enkelt inte haft tid att blogga.

I am on cloud nine

Dag 09 – Min tro och livsfilosofi

Det här med vad jag tror och inte tror på var uppe för diskussion här om dagen, och jag kom egentligen inte fram till någon klar slutsats. Samtidigt som jag ibland inte vill tro på högre makter eller på att det finns en mening med allt, så måste jag nog erkänna för mig själv att det kanske är så ändå. Jag tror inte på gud, men samtidigt vill jag inte säga det rakt ut för jag är rädd att gud ska höra och bli arg på mig och ge mig otur. Hur motsägelsefullt är inte det ? Jag vill hoppas att man gör alla val i livet själv och att det inte är förutbestämt, men jag tror ändå att vissa stora händelser är meningen helt enkelt.  Min livsfilosofi i punktform :
Allt löser sig.
- What´s ment to be is ment to be.
- Lämna det förflutna bakom dig.
- Don´t look back in anger.
- Allt du vill göra kan du göra bara du vill det riktigt mycket.
- Hellre bli gammal och ångra det man har gjort än att ångra det man inte har gjort.
- Det som inte dödar det härdar.
- Var mot andra som du själv vill bli bemött.
- Det är mänskligt att fela.
Självklart så ska vi inte glömma bort här att jag också bara är en vanlig dödlig människa som ibland inte alls heller tänker så här, men i grunden tycker jag att detta är bra filosofier att gå efter.

Det går bra nu

Det verkar som att någon vill att det ska gå bra för mig nu, så det är bara att tacka och ta emot.
VG på examinerande uppsatsen ! :)

middagstips

Det här är enkelt och supergott , finns det någon bättre kombination ?
+



+


Dag 08 – Ett ögonblick som jag vill minnas för evigt

Jag har funderat fram och tillbaka här nu om ett ögonblick jag vill minnas förevigt, och det är riktigt svårt att bestämma sig för bara ett. Vissa ögonblick kan ha betytt mer när de hände än vad de gör nu och tvärtom. Rent generellt så uppskattar jag de ögonblick när man känner sig så närvarande i livet, när allt är så klart och skört och fint på samma gång så det nästan går att ta på.  Det kan exempelvis vara en kvällspromenad med bra musik och stjärnklar himmel, att bara titta på någon man tycker om hur länge som helst eller njutningen av ett glas rosé på Gotland med tjejerna.
Det är sådana små men väldigt betydelsefulla ögonblick jag samlar på mig och tar fram när livet ibland är lite molnigt.

Dag 07 – Framtiden

Min drömbild av framtiden består av att jag är hotellchef och driver ett eller flera hotell. Detta får ju med fördel också gärna generera pengar så jag kan unna mig saker jag som student inte kan. Det känns som jag är på rätt väg nu med utbildningen och min nya jobb som jag är så glad för!
Någonstans där i framtiden ser jag ju också att jag kommer ha en egen familj med små söta TP-bäbisar.
Motton för framtiden : Sky is the limit och om du siktar mot stjärnorna så når du åtminstone trädtopparna.

Däremot har jag på senare tid tagit lärdom av att allt inte blir som man planerar och plötsligt kan hela världen vändas upp och ner. Detta innebär såklart inte att man inte ska ha drömmar och mål, tvärtom , men man måste också stanna upp och försöka njuta så mycket av det man har just nu. Carpe Diem.

vissa saker går snabbare än tåget gör på sommaren

vilken mördardag !  Jag och Grudd-Lina har påbörjat tenta-p nere på bibblan. Vi var riktigt duktiga och körde, med vissa urspårningar, på många timmar och det känns skönt att ha kommit en bit på väg. Vi avslutade det hela på Waynes.
trött Linusida med tomt huvud
studentlunch ..


Välförtjänt fika

Ikväll har jag äääntligen lyckats fått en tvättid, kommer allvarligt talat inte ihåg när jag tvättade sist. Nu gäller det bara att vara tillbaks i tvättstugan på sekunden min maskin är klar så ingen annan tar min tid. Ständigt detta tvättstuge-bråk.

Dag 06 – Dåtiden

Vi förflyttar oss till 2005/2007 någonstans. Jag vet att det bara är några år sedan men det känns som en hel evighet.  Jag, Johanna , Rebecca och Moa gick på Falu Fri och tyckte vi levde livet, och om jag ser tillbaka nu så gjorde vi ett bra jobb med tanke på våra förutsättningar. Vi hann med Gran Canaria, Namibia, Gotland, Sälen x 2 och Göteborg x 2. Vad vi än gjorde gjorde vi det tillsammans , och oftast tillsammans med resten av TTS såklart :) Skulle det ätas mat gjorde vi det tillsammans , som en familj stod vi på ica maxi och diskuterade vad vi skulle äta. Skulle det festas gjorde vi det självklart tillsammans, pluggandet och rondellhundsbyggandet likaså.  I princip varje kväll tog jag, Moa och Rebecca en kvällspromenad till gammelgårdsbryggan. Åh, jag blir så nostalgisk av att bara tänka på det! Vi har fortfarande samma känsla och anda nu så klart, men eftersom alla inte bor och är på samma ställe så kan vi inte göra detta lika ofta.

Vårt motto var " var vi än är är det alltid bäst", haha



















Dag 05 – Vad är kärlek?

Kärlek kan vara så mycket. Man kan ha kärlek till någon eller något. Kärleken kan vara det bästa som finns och det kan vara det värsta. Ibland kan kärleken vara så enkel och i andra fall riktigt svår. Jag vill påstå att kärlek oftast lyfter dig till skyarna, eller jag vill hoppas det.
Kärlek kan man känna till många personer samtidigt, jag gör i alla fall det. Kärleken finns alltid, även fast föremålen kan variera. Jag kan ibland tillochmed bli kär i en klänning eller en låt.
Mestadels är kärlek något som gör mig gott. Kärlek är något positivt som gör alla människor bättre och gladare, det är iallafall det som är tanken med det. Skulle ni fråga mig för något år sedan, så skulle jag nog varit mer bestämd om att kärlek är det bästa som finns, och punkt slut. Jag tycker det fortfarande men jag har fått en annan bild av det som jag väl troligtvis tjänar på på något sätt , jag vet bara inte riktigt hur än.
Riktig kärlek känns i hjärtat, och därför är det viktigt att lyssna på hjärtat framför hjärnan.
Någon sa nyss till mig att " Love doesn´t find you often , so when it does you got to let it in "
Det är kanske så. Jag gillar kärleken.

trött

Bloggutmaningen idag var att skriva om kärlek. Jag känner just nu att jag är för trött och måste suga lite på den karamellen tills imorgon , jag hoppas att ni har överseende med det.

Fyfaaan vad niiice

Jag fick extrajobbet på Hotell Stångå ! Och inte nog med det, allra troligast sommarjobb där med :)
Bra dag du.

It´s a good morning beautiful day

Och jag skyndar ner på stan nu snart för anställningsintervju !

Dag 04 – Mina vänner

Jag har haft turen att få vänner som egentligen inte är av denna värld. Mitt kära älskade TTS som jag snart firar tio år i, ni är helt otroliga. Hur lång tid det än går ibland mellan gångerna vi ses eller pratar så spelar det ingen roll, när vi väl hörs är det som vi sågs igår. Vad jag än behöver prata om finns det alltid någon i TTS som passar perfekt till det, det är det som är så bra med så många nära vänner.
Mina vänner har även de haft en stor påverkan på vem jag är idag. Det är TTS jag har upplevt många saker för första gången och vad som hänt runt omkring så har vi alltid funnits där vid sidan av varandra. Som ni märker är det svårt för mig att hitta ord som egentligen kan uttrycka hur mycket dessa underbara människor betyder, men Moa, Johanna, Caroline, Rebecca, Julia,Lisa och Petra - You know i love you.

På senare år har jag även funnit fler söta vänner tack vare skolan, och jag är så glad för varenda en av mina vänner - det är ni som gör mig hel.

andra advent

Dag 03 – Mina föräldrar

Mina föräldrar kan vara världens bästa. Det är ju de som har format mig till den person jag är i dag. Det är de som har lärt mig vad som är rätt och fel och hur saker och ting fungerar. De har lyckats göra det på ett bra sätt eftersom jag kan sitta här nu och vara nöjd med den jag är , och till stor del är det mina föräldrar jag har att tacka för det. Det ställer alltid upp och hjälper mig när det behövs och de glädjer sig med mig när något går bra , de är helt enkelt perfekta !
Det är lite synd att vi inte kan träffas så ofta eftersom jag bor 30 mil i från de , men när vi väl gör det så blir det i stället ännu roligare och vi hinner inte börja tjata på varandra om små saker ;)
Puss på er mamma och pappa ♥

Dag 02 – Mina syskon

När jag var tre år fick jag en lillasyster. Om jag minns rätt så fick jag äran att välja om hon skulle heta Malin eller Elin. Eftersom jag hade ett favoritgosedjur som hette kanin-Malin så var valet enkelt, Malin fick det bli. Hon var lika söt som hon var envis när hon var liten, som det lejon hon är. Vad mamma har berättat fick jag ofta ge med mig för att det inte skulle bli bråk, men vad gör man inte för sin syster? Som alla syskon har vi såklart haft våra stunder då vi nära på hatat varandra, exempelvis när den ena gick in på en andras rum eller när vi slogs om datorn och vem som skulle vara inne på Lunarstorm. Men i det stora hela så har vi alltid haft (och har fortfarande) en stor trygghet i varandra. Vi vet att om vi vill kan vi alltid prata med den andra både om vi ska berätta något roligt eller tråkigt. Och vi har exakt samma humor,  ofta räcker det med att bara säga ett ord så kan vi sen skratta hur länge som helst. Många tycker att vi är väldigt lika och ser ibland inte skillnad på oss. Lite överdrivet kan vi tycka men lite kul ändå. Något som är ännu roligare är att vi har väldigt lika röster med, vilket vi har utnyttjat ibland genom att lura mamma över telefonen att vi är varandra, humor.

Min lilla Malla har nu vuxit upp till en självständig person som jag är väldigt stolt över att vara storasyster till !
Puss på dig Mallabralla 


Dag 01 – En presentation

5 april 1988 föddes Jag, Maria Therese Elizabeth Persson i Falun. Nu 22 , eller snart 23 år senare, sitter jag i min studentlägenhet i Linköping och skriver denna presentation. Om jag själv får tycka, och det får jag väl eftersom det här är min blogg, har jag i det stora hela haft ett riktigt bra liv hittills, och vad jag ser nu finns det inget direkt som skulle kunna ändra på det.  Jag växte upp i Torsång, världens mysigaste by egentligen. Hade jag varit 15 år nu, hade jag aldrig kunnat förstått hur jag själv någonsin skulle kalla Torsång för världens myisgaste by, men man lär sig uppskatta saker på olika sätt med åren har jag lärt mig.
Hursomhelst, jag växte upp i Torsång med min söta familj ( som jag kommer berätta mer om vid ett senare tillfälle) och jag hade en typisk idyllisk Dala-uppväxt bland röda hus och vita knutar. Genom åren har jag upplevt massa saker tillsammans med mitt älskade kompisgäng TTS. ( som jag också kommer berätta mer om vid ett annat tillfälle.)
Jag har gått från Torsång via några kanonår i Falun och Umeå tills jag nu som jag redan sagt har landat i Linkan. Jag trivs väldigt bra här och pluggar Turismprogrammet på Universitetet. Mitt mål och min stora dröm är att någongång äga och driva ett hotell någonstans i världen.  En egenskap jag har , som både kan vara bra och ibland lite sämre, är att jag alltid tror att allt löser sig. Det kan nog min mamma skriva under på. I och med den inställningen ser jag inga större hinder till att denna dröm någongång ska gå i uppfyllelse, men jag vet att det tar tid. Tid och tålamod, något jag inte har så mycket av tyvärr. Jag vill kunna allt på en gång.
Jag är en glad och oftast positiv person, och en typisk 80talare. Jag ifrågarsätter ofta och tror som sagt att jag kan lyckas med allt jag vill bara jag vill det tillräckligt mycket.
Något jag inte kan leva utan är musik. Spotify går varmt hemma hos mig och jag tycker mycket om att sjunga. Bland det bästa som finns är att hitta musik som spelar på strängarna inne i hjärtat, musik som verkar handla om en själv. underbart.
Nu blev det här kanske lite väl likt ett CV, men vem har sagt att jag är bäst på att skriva presentationer ?
Jag tror det får räcka såhär , ni kommer få reda på mycket mer om mig de 29 dagar som är kvar i denna "utmaning".
Love
T

utmaning

För att få lite fart på den här bloggen har jag tänkt att jag ska följa ett slags "blogg-schema", ett tema för varje dag.  Spännande va ? ;)

Dag 01 – En presentation

Dag 02
– Mina syskon

Dag 03
– Mina föräldrar

Dag 04
– Mina vänner

Dag 05
– Vad är kärlek?

Dag 06
– Dåtiden

Dag 07
– Framtiden

Dag 08
– Ett ögonblick som jag vill minnas för evigt

Dag 09
– Min tro och livsfilosofi

Dag 10
– Det här hade jag på mig i dag

Dag 11
– Min personlighet

Dag 12
– I min handväska

Dag 13
– Den här veckan

Dag 14
– Våra resor

Dag 15
– Mina drömmar och önskningar

Dag 16
– En vanlig dag hemma hos mig

Dag 17
– Mitt favoritminne

Dag 18
– Min favoritfödelsedag

Dag 19
– Detta ångrar jag

Dag 20
– Den här månaden

Dag 21
– Det här är jag bra på

Dag 22
– Det här mina mindre bra på

Dag 23
– Det här gör mig glad

Dag 24
– Det här gör mig ledsen

Dag 25
– Hemma hos mig

Dag 26
– Mina rädslor

Dag 27
– Mina favoritsaker

Dag 28
– Det här saknar jag

Dag 29
– Saker som jag är tacksam över

Dag 30
– Saker som jag vill göra innan jag dör

studentig kväll

Föreläsning 15-17.
Iskall men skön promenix hem med mamma i öronen : )
beställt kursmaterial.
Läst 27 sidor om naturturism.
Lagat matlådor.

december

Det har varit en otroligt vacker dag idag på alla sätt .

jakten på den perfekta bilden.