v30

Idag var vi hos barnmorskan så vad passar bättre än en liten uppdate? 

Skrutten
Väger runt 1,3 kg och är ca 37 cm lång från topp till tå. Han har varit i magen i 204 dagar och bör stanna där 76 dagar till. Han är väldigt rörlig på både dagarna och nätterna nu för tiden, och dansar ibland när han hör musik. 

Therese 
Har hittills gått upp 10 kg och tycker att det skulle kunna räcka där. Älskar att känna Skrutten röra sig i magen och att fylla på hans garderob med diverse  must haves.  Börjar inse att magen är rätt stor nu när tankar som " är det något mer jag ska göra när jag ändå är här nere" slår mig när jag står böjd för att knyta skorna eller dylikt. Börjar bli lite otålig på att vänta tills 15 december! 



Senaste veckan

Förra lördagen åkte jag till Stockholm för att möta upp Malla och Mamma för en tjejhelg. Supermysigt! Tiden spenderades främst till shopping och den som fick mest nytt i garderoben var faktiskt den änsålänge ofödde Skrutten! Jag hann också catcha upp med Carro, Rebecca och Lisa en snabbis. Efter Stockholm åkte jag till Torsång och myste med familjen P några dagar. 










Vi mötte Lasse!

I tio år har vi väntat på detta tillfälle. Därför kändes det lätt värt att köa 2,5 timmar för det idag. Jag och Moa har träffat Winnerbäck!!!

Gravidappar

För att väntan på att det ska bli december inte ska kännas så lång har jag laddat ner inte mindre än tre olika gravidappar. Det betyder att jag en gång i veckan får påminnelser och uppdateringar till mobilen gällande bebisens storlek, hur många dagar det är kvar osv. Det är lite mysigt, igår exempelvis fick jag reda på att Skrutten nu är så pass utvecklad att han skulle överleva utanför magen. Självklart hoppas vi att han stannar där inne några månader till, men det är ju ändå skönt att veta! Förresten betyder väl det att vi kan tillåta oss köpa lite babygrejer nu?

Vissa "tips" från dessa appar är dock skrattretande och måste tas med en klackspark. Exempelvis " känner du dig ful och tjock under graviditeten? Tänk på att det finns män där ute som faktiskt gillar lite rundare kvinnor" . Idag fick vi tips på hur man ska tänka när det gäller val av namn " tänk på att barn ofta kan retas, välj därför ett namn som inte går att rimma på eller som ger pinsamma initialer, till exempel vore det inte optimalt att döpa sitt barn till Daniel Ulf Mellbom.."

Tack för tipsen. Verkligen.

En perfekt dag

I lördags vaknade jag utvilad av solsken runt klockan åtta. Eftersom jag alltid vaknar hungrig nu förtiden gick jag upp och åt frukost. Slängde ihop en smoothie och hittade hembakat bröd i frysen, till detta lyssnade jag på Fredagspodden. Mätt och belåten kröp jag sedan ner i sängen igen bredvid en sovvarm katt och pojkvän. Vi stannade i sängen ett långt tag till och kände på hur lilla skrutt gjorde volter i magen. Dagen spenderades i Norrköping där vi kikade på allt i från barnvagnar till vinterjackor och hann även med en mysig lunch och fika. På kvällen åt vi jättegod mat med tända ljus och en bra film. Självklart somnade jag tillslut i soffan. En perfekt dag med andra ord!

Clara

I måndags fick jag träffa finaste Clara för första gången! Så himla mysigt var det att gosa lite bebis, nu längtar jag ännu mer tills december.

 

v 26

 

Den stora tröttheten

Dagens aktiviteter: Vaknat. Ätit frukost. Sovit. Ätit lunch. Flyttat till soffan. Pussat på Spiken. Sovit. Vaknat.
Gissar på att nästa aktivitet börjar på S och slutar på ova.