dagen blir bara bättre

bra måndag

morgonpromenad - check !
lååång och god frukost - check !
Winter wonderland ute - check !
pluggat - check !
Det var någon som sa att jag lever ett rätt skönt liv nu. Jag är villig att hålla med

Adventstid

Vilken supermysig och julig helg jag har haft med la familia :)

bra dag

Falu gruva-arbetet är precis klart. Det har kräksnöat i tre dygn så det kommer finnas mycket snö i helgen när familjen P kommer hit för julmarknad i gamla Linköping. Jag är nöjd.

Que sera sera

Efter en nödvändig sovmorgon tog jag i morse en promenad till stadsbibblan för lite plugg. Efter det gick jag hem till Petra för lite mys och lussebullar :) Min vandring fortsatte sen Till Espresso House med en Chai-latte, en Lina och deep-talk.
Lite senare tror jag bestämt jag ska bjuda Jotta , Halle kanel och Prillan på en typisk studentmiddag ; korv och makaroner .
Det här är väl i och för sig ingen nyhet, men det kan omöjligt finnas någon som har bättre vänner än jag. Jag har de allra allra bästa.

YES

Jag klarade första tentan , underbart. Nu är jag på banan igen .
Nu : korv med bröd till lunch

Klippt

Jag har ett tag funderat på att klippa håret lite kortare. Dels för att det skulle må bra av det eftersom det är så jäkla slitet och dels för att det är roligare att ha en slags frisyr än att det bara hänger och är tråkigt. Så därför klippte jag mig igår. Själv såklart eftersom studentbudgeten den här månaden inte ger plats till ett frisörbesök.

Fars dag


världens bästa pappa

söndag

Vart tog helgen vägen ? Caroline kom, hon sågs och hon segrade ( med en kebabtallrik i högsta hugg).
I fredags hade jag fredagsmys med idol och tacos tillsammans med Carkan och Petra, vi hann också med ett snabbt 90tals-disco.
Igår blev det den obligatoriska svängen på stan, lite filmmys och sedan en kanonkväll på Harrys ! Mycket dans och mycket shots - kan inte bli bättre !
Idag har vi vinkat av C på perrongen och sen har jag bara softat framför tvn, riktigt riktigt skönt !

hard work

Klockan är bara 12 och jag har redan hunnit tvätta ( sen klockan sju) och skrivit en bra bit på min mini-uppsats om Falu gruva - gud så skönt !
I morgon är ingen vanlig dag för då kommer Caroline på besök :D

From here you can almost see the sea

natt

Jag måste erkänna en sak. Jag fuskade med maten idag, istället för sallad åt jag vanlig mat till middag för jag känner att jag pallar inte skolan annars utan att svimma. Men det får jag äta upp nu, för jag har sjukt ont i magen ..
Btw , det snöar fortfarande ute och någon har tänt snölyktor utanför porten, I like !

snowy tisdag

I går fick jag min vilja igenom och julpysslade lite med Johanna och Anna :) Och som ett brev på posten har jag nu vaknat i ett vitt Linkis , I like ! Kan det inte bli jullov nu ?!

filmtips

Har sett en film idag som är i klass med Love Actually, Valentines Day , se den !

GIVE ME

detox dag 3

GRÖNSAKSOPPA
2 portioner
0,5 liter valfria rotfrukter och grönsaker
0,5 liter vatten
0,5 dl hackad persilja
1 msk ekologisk buljong
Gör så här:
1) Skala rotsaker och grönsaker. Skär allt i strimlor, skivor eller tärningar. Koka upp vatten och buljong. Lägg i rotsaker och koka dem mjuka 5–10 min. Lägg i persilja, hetta upp soppan och smaka av.

 

Mellanmål: Frukt eller 1/2 avokado. Örtte.

 

Middag:

WOKADE GRÖNSAKER MED KESO
eller en valfri råkosttallrik med keso eller mozzarella eller fetaost.

2 portioner
1/2 blomkålshuvud
1/2 broccolistånd
1 zucchini
1 rödlökar
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
Örtsalt
Gör så här:
1) Skär blomkålen och broccolin i små buketter.
2) Förväll dem någon minut i kokande lättsaltat vatten.
3) Skär zucchinin i små tärningar, klyfta rödlöken, strimla morötterna och pressa vitlöken.
4) Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Woka grönsakerna tillsammans, smaka av med örtsalt.

 

Kvällsmål: Örtte och 1dl osaltade valfria nötter.

loove

Alltså Petra , ibland älskar jag dig så där extra mycket ! tillexempel som när du sitter hemma på mina tråkiga historieböcker jag ska ha i nästa kurs. Nu slipper jag köpa dem och kan istället lägga pengarna på halsband, tack tack tack !

1000

Detta blir mitt tusonde inlägg. Tusen stycken har det blivit. Inlägg av mina tankar, upplevelser och bilder de senaste tre-fyra åren. Bloggen fungerar som en slags ventil för mig. Det är ibland skönt att skriva av sig, egentligen skulle ingen behöva läsa det , det är lika skönt ändå. Men det är också väldigt roligt att på ett så enkelt sätt kunna dela med sig av sin vardag och lika kul är det för mig att kunna gå tillbaka och se vad jag har gjort och tänkt förut.
Jag har bloggat sedan vi var så här små,
och jag känner att det kommer bli många år till. Länge leve bloggen!

Så jäkla bra

ååååh

Jag hatar att vara så här halv sjuk. För pigg för att ligga still och vila men för hängig för att vara uppe och hitta på någonting ..
Nu har jag iallafall skypat med Mosi en sväng, alltid lika trevligt :)

im on fire

mums!

Jesus var god dagens middag var ! ( recept nedanför) Eller var det bara för att jag var så hungrig så jag höll på att svimma ?

friday

Jag skulle ha chillat hela dagen igår, för idag känner jag mig sämre igen. Men äta måste man ju hur som helst , och här är dagens meny.

Frukost: smoothie . ( 1 dl turkisk youghurt + frysta jordgubbar)

Lunch:

Quinoasallad

1 dl kokt quinoa
morötter
sockerärter
paprika
broccolibuketter
1 vitlök
hackad bladpersilja

Koka quinoan enligt förpackningen. Strimla grönsakerna och låt dem koka med några minuter. Pressa över vitlöken och toppa med den hackade bladpersiljan.

Middag:

Getostgratinerade rödbetor

6 rödbetor
100 g getost
olivolja
pinjenötter
honung
blandad grönsallad

1.     Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rödbetorna i skivor. Skiva getosten. 
2. Lägg rödbetsskivorna i en ugnsfast form. Lägg en getostskiva på varje rödbeta. Ringla olivolja över osten. Ugnsbaka i ca 20 minuter. 
3. Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Strö pinjenötterna och lite honung över rödbetorna och osten. Servera med grönsalladen

Detox dag 1

Frukost: 2 dl havregrynsgröt

Lunch: grekisk sallad

1 bit vitkål
1/4 gurka
1 tomat
1/4 rödlök
50 g fetaost
svarta oliver
olivolja

Hacka och blanda grönsakerna. Ringla över olivolja.

 

Mellanmål: ½ avocado

Middag:

Rårisgryta med chili och honungsyoghurt

1 dl kokt råris
1 dl gröna ärtor
1/2 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
1/2 röd chili 
rapsolja
4 katrinplommon

Servering
Hackade naturella nötter, turkisk yoghurt blandat med lite honung

Koka riset enligt instruktioner på förpackningen. Hacka grönsakerna. Fräs vitlöken, löken och chilin i oljan. Tillsätt resten av grönsakerna. Blanda i katrinplommonen och riset. Toppa med nötterna och honungsyoghurten

Effektivt

I morse kände jag mig fortfarande trött och hängig men hade lärt mig från gårdagen att man inte blir piggare av att ligga i soffan hela dagen, så idag blev en effektiv dag! Det började med storhandling på ica maxi, köpte tio kilo frukt och grönsaker kändes det som. Synd nog glömde jag lappen hemma med alla detox-grejer jag skulle köpa men mitt kanonbraiga minne kompenserade upp det och jag glömde inte en grej! Helt otroligt.
Så nu är alltså detoxen igång, jag hade tänkt att jag ska lägga ut alla recept här senare om det är någon av er som är intresserad.
Jag har också hunnit storstäda,diska och gått på en powerwalk, skönt att bli av med tråkiga måsten.
Nu ska jag chilla ett tag innan jag ska leka med Petra ikväll :)

Höstsjukan ?

Vaknade i morse och mådde konstigt; trött , huvudvärk och feber kändes det som. Jag stannade hemma från skolan och har spenderat hela dagen i vilandes i soffan. Jag har hunnit läsa igenom hela min blogg, vilket är ungefär tusen inlägg. Bland annat blev jag påmind av den där detoxkuren jag körde för två år sedan. Är det redan TVÅ år sedan , hur fort går tiden egentligen ? Hursomhelst bestämde jag mig för att om jag känner mig piggare i morgon ska jag åka till Maxi och handla på mig saker till en ny tiodagars detox-kur, jag tror jag behöver det.
Jag har också lyssnat på massa gammal och ny bra musik, det är faktiskt ibland skönt att ha tid till att reflektera över saker.

chill

Jag är stentrött och har därför haft en väldigt slapp men skön dag efter tentan i morse. Jag har faktiskt börjat måla lite tro det eller ej  och så har jag sett två filmer.

Malla är bäst !

det här behövde jag