princess

Nu är min familj äntligen påväg hit!  Pappa har på ett litet smidigt sätt lagt fram att han är sugen på prinsesstårta, och vad gör man inte för sin pappa? Jag kan vara en av världens bästa dotter, för nyss slängde jag ihop den här





Ikväll ska vi göra hemmagjord pizza och bara mysa , gud va jag har längtat efter det här besöket ! :)

onsdag

Hur mycket kan man egentligen städa? Hela förmiddagen försvann till städning idag igen , men nu är det fint :)

Dagens outfit


Make up: Sov-smink
Topp : anders surf-tisha
byxor : lånkallingar ala 90talet
skor : farmorsstickade sockor

glammigt värre va ?

Nu känner jag att det eventuellt är en migrän på väg , så lika bra att ta en tablett NU!

..

Förlåt om jag kan verka tjatig. Jag ser tydliga likheter med detta inlägg som med inlägg vid ungefär samma tid föregående år, jag är en sån person som inte klarar av vinter så länge.  Jag måste ha sommar snarast!  Jag klarar inte av att frysa något mer och  får panik av att se alla femmetershöga snöhögar som finns vart jag än går, det kommer ju ta en evighet för dem att smälta..

När jag läser min blogg ser jag ironiskt nog att jag solade i bikini 26 mars för några år sedan, i år kommer jag fortfarande ha minusgrader då, ååh vad deprimerande!

Förövrigt är det riktigt underhållande att läsa gamla inlägg! jag har trotsallt håll på i cirka fyra är nu , även om jag tagit behövliga bloggpauser då och då ;)

Sommaren, vart äääär du?

Läste i morse att Umeå ligger tvåa på listan " kallast stad i sverige" , tydligen har det varit minusgrader varje dag sen 17 november och beräknas var det tills 26 mars..   Åh, jag som vill köpa vårkläder nu och slippa frysa varje dag även fast jag har fjällräven och långkallingar.

Jag fick även höra av mina norrlandskompisar att det brukar vara snö kvar på sista april. Varför flyttade jag hit !? 

måndag

Shit vad produktiv jag var igår ! Jag gick in i köket runt klockan tolv för att diska, men jag kom inte ut förens kl tre (!) , då hade jag skrubbat varendra vrå ;) Efter det blev det tvätt och städning innan jag tillslut fick slappna av med en bra film i en nybäddad säng, lovely!

Nu har jag precis pussat Anders hejdå och ska väl själv bege mig mot skolan närsom.

Ha en bra dag!



skön känsla

Det var ju dax för tenta i fredags igen. Jag var sådär föberedd men trodde ändå att det inte skulle gå vägen, det vet jag heller inte än om det gjorde men tentafrågorna var relativt lätta , jag förstod dem iallafall.. , så jag hoppas på det bästa! På kvällen blev det ost,kex och vin ( och hockey) hemma hos Frida, det var mys ! Senare på kvällen började det rycka i vissas dansmuskler så vi åkte till NH och fick dansa lite :)

Igår hade jag och Anders en mys-bakisdag, med pizza och allt som hör till. Jag njöt verkligen av att inte ha något plugg att göra , jag kunde kolla på tv utan att få dåligt samvete för att jag borde plugga - underbar känsla!

Idag är en städ -och tvättdag. Varför är söndagar alltid det ? Hursomhelst, vi får ju finfrämmande till helgen så ja har lite prestationsångest med hemmet nu .. Nejdå , men jag vill ju att det ska vara fint när de kommer :) Det vill nog Anders också men han litar på att jag fixar det .. ;) 
 
Ser framemot veckan mycket nu ! Börjar en ny kurs och ska bara ha föreläsning 10.15-12.00 mån-tors , mjukstart med andra ord :) Sen kommer som sagt våra familjer , can´t wait !



livet är en fest

Jag gick hem till Jennifer i morse för att jag kände att det var dax att ta tag i pluggandet så här dagen före tentadagen. Vi kan väl sträcka oss till att det gick okej i början , jag redde ut lite begrepp men sen tog det stopp. Vi kom på att vi skulle baka och när vi väl kommit överrens om vad , kan vara svårare än det låter när det gäller oss, och bakat färdigt så råkade vi äta för många kladdkakemuffins! Jag var tvungen att lägga mig på golvet för att kunna andas och sockerkicken var ett faktum. Vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta, helst skulle vi väl ha pluggat men det var inte ett alternativ. Får se om vi får ångra det i ÖP i morgon , men kul hade vi idag och vin ska vi dricka i morgon oavsett.


fuskigt

till vänster min studiebok , till höger anders studiebok.
Man kanske skulle ha valt lärarprogrammet ändå  ?


Förövrigt var "Pricken" en av mina favoriter när jag var liten. Intressant att läsa den nu och förstå det egentliga budskapet istället för att bara tycka att kaninerna är söta ;)

--

Hon är inte nåt man får,
hon är nån man ska förtjäna

Jag ska försvara henne om jag kan
För hon förtjänar hela himmelen
Och en mycket bättre man
                  - Lisa Ekdahl






fettisdagen

Dagen till ära har jag hunnit äta två semlor - mums !

 

 

Mindre mums är det att jag också på något jäkla vis har hunnit tryckt i mig två påsar Vicks blue också .. Jag har iochförsig hosta och ont i halsen , men alltså två påsar ? Vad hände ? Min mage gör ont !

polyvore.com

Skitkul sida där man kan slösa mycket tid och drömma :)

sommar ..

Sitter och kikar på sommarkläder , och längtar så där lagom supermycket tills man kan gå ut i bara klänning..

Mums!

Jag måste bara dela med mig av ett kanongott recept som jag precis lagade.  Jag visste verkligen inte vad jag skulle laga för middag, det enda jag visste var att det skulle innehålla lax , så jag blandade ihop lite saker vi hade hemma och det blev som sagt kanon !

Laxgryta ala TP
Lax
Kräftstjärtar
Matlagningsgrädde och / eller creme fraiche
Vitt matlagningsvin
Fiskbuljong
Körvel
(tyvärr vet jag inte vilken mängd det ska vara av allt eftersom jag bara hällde i , man får smaka av istället :)

Dela laxfiléerna i bitar och stek dem i lite olja. Lägg efter ett tag med de flesta av kräftstjärtarna och ha i fiskfonden. He i matlagningsgrädde och lite creme fraiche så såsen blir lite tjockare. Låt det koka ihop och ha sen i matlagningsvin och körvel. Låt det koka ihop, och voila - det är färdigt!

Servera med ris och resten av de färska kräftstjärtarna uppepå tillsammans med lite dill, bon appetite!


längtar

Nästa vecka får vi finbesök på gnejsvägen !  På torsdag kommer familjen Persson och på fredag föräldrarna Lidell :) Vi kommer få en supermysig helg! Och inte nog med det , Malla stannar några dagar extra eftersom hon har lov - det blir awesome :)


Kärlek

Jag har haft en riktigt mysig dag med världens bästa Anders  ! sovmorgon och mys hela dagen som avslutades med hummer-middag , perfekt :)

Hoppas ni med har haft en bra allahjärtansdag alla mina favoriter !

fredag

Sitter och pluggar nu tills tentan i morgon samtidigt som jag slänger ett öga på Let´s Dance, det är ingen höjdarfredag måste jag säga. Ensam är jag också eftersom Anders är på Avatar med några kompisar.
Men det som svider allra mest är att jag ,om omständigheterna sett lite annorlunda ut,  i detta nu hade kunnat vara på gala-middag i Uppsala med TTS. Men vad är väl en bal på slottet ... ?

I dag är sötbeckis födelsedag !

torsdag

Varför ska jag alltid ha ont någonstans? Jag har börjat fundera på om jag är hypokondriker,  om jag är känsligare än alla andra eller om jag helt enkelt är utvald till att typ alltid ha ont någostans ?

Idag har jag sjukt ont i nacken som strålar upp i huvudet + träningsvärk i armarna = inte okej.
Det gör ont när man står upp men det är ännu värre när man ligger ner, åååh det är synd om mig !

Annars då? bara massa plugg . .


twitter

jag är med nu ; tessenp

onsdag

onsdag

Oj , jag ser nu att videon är helt uppspeedad ? ska försöka fixa det.

I dag blir det plugg plugg plugg tills omtentan på lördag :/ tror jag måste åka iväg någonstans för att få något gjort , eventuellt till skolan ;)

kan det inte bli sommar ?

tisdag

Piggar upp en vanlig och rätt seg tisdagskväll med en fnittervideo från i helgen :)



Och ja , jag har lyckats hitta någon mer än jag som tycker att Tompa Ledin är perfekt förfest-musik. Det trodde ni aldrig skulle hända va ;) ?

Världens bästa Malla

SUNday

Vilket underbart väder vi har idag ! tack för det , det var exakt vad jag behövde

Jag har tagit en lång promenad och nu har jag suttit på balkongen  och läst skvaller i solskenet (:


Såå nöjd !


disneyfesten




Disney

Nu kör vi !

Onsdag

Ledig ifrån skolan i dag. Tog sovmorgon och började sedan dagen med frukost framför en Camilla Läckberg-deckare , de är inte bra nånstans.  Efter det for jag ner på stan med ett mission : hitta en maskeraddräkt.

Anders och många i hans klass har fyllt år i januari och ska nu därför ha en gemensam födelsedagsfest på fredag ; januaribarn- festar som fan. Temat på festen är Disney och jag har velat fram och tillbaka. Min första idé var Mimmi Pigg, men efter det har många figurer flygit förbi i mitt huvud ; jasmin,pochahontas, ariel, skönheten. Tillslut kom jag fram till och bestämde mig för Cruella De Ville.  Jag åkte ner till makseradaffären här i stan och skulle leta efter en Cruelladräkt, väl där fick jag beslutsångest bland alla klänningar och peruker och det slutade med att jag kom därifrån med en helt annan dräkt än jag någonsin funderat på . Jag ska vara prinsessan Fiona i Shrek.




Efter det gjorde jag ett misstag och åkte till Ersboda, fråga mig inte varför. Nu ikväll har jag gjort kötbullar, ätit köttbullar och pysslat ihop ett kort till tjejen som jag fick post av häromdagen :) Och det var fett kul ! Jag har hittat min nya favorit hobby ; scrappbooking !

No woman no cry

Jag har hört talas om att det finns en busschaufför här i Umeå som kallas Reggaechauffören, har har tillochmed en egen fanclub på facebook. Jag har aldrig riktigt förstått vem han är eller vad han gör innan William berättade det för mig här om veckan. Reggaechauffören, som är från jamaica och har reggaemössa på sig,  brukar köra fredag-och lördagsnätter. Han är hur trevlig som helst och spelar hur hög reggaemusik i bussen som helst. Han brukar även blinka i takt med lamporna till musiken och alla på bussen brukar sjunga med. Somliga vill hellre varva stan med honom i bussen hela lördagsnatten istället för att gå på krogen.  Efter att ha hört detta så har jag verkligen sett framemot tills jag själv någon gång ska få åka med honom. Idag var dagen D! Jag klev på bussen och såg att chauffören hade reggaemössa på sig , so far so good. Jag höll mina tummar på att det skulle vara han , och mycket riktigt. När vi rullade ut från Vasaplan strömmade reggaemusiken genom högtalarna , och jag såg att alla på bussen började le. 

Måste gå nu , har en fanclub på FB att joina .. !

...

Men det verkar inte bli sommar på ett tag hur mycket jag än önskar, så då skulle jag istället vilja göra något av snön - åka till Foskros och köra skoter :)

jag vill ha sol

Det räcker med snö, kyla och mörker nu - jag pallar inte mer.

Jag vill ha sommar , eller i allfall vår !

min dag



Umeå 100201 
- 30 `c



Det var riktigt intressant i skolan idag för omväxlingsskull, vi fick lära oss att göra enkel bokföring , det känns som något jag kommer ha nytta av i framtiden och då blir det vips mycket roligare att lära sig !

När jag kom hem hade jag fått post. Av ett barn som jag vart vikarie åt på dagis en längre tid. Det är samma dagis som mamma jobbar på , så hon hade hjälpt den lilla tjejen att posta brevet.

Hon hade gjort ett armband till mig och jag dog ett tag när jag öppnade det för det var sååå sött


I eftermiddag har jag pluggat och sedan har vi storstädat i förråden , nödvändigt !

Kvällen blir framför tv:n , måndagar är bäst

19.30 Halv åtta hos mig
20.00 familjen annorlunda
21.00 Spårlöst
22.00 Paradise Hotel

HAHA

brrr

Förresten , det är - 28 ute
man kanske skulle stanna hemma ändå ?

måndag

Igår hade jag världens skönaste söndag ! Glass och SATC hela dagen. :)  Däremot slutade dagen med att anders lyckades övertala mig till att se en skräckfilm, vilket har resulterat i att jag inte har sovit speciellt mycket i natt. Men hursomhelst sitter jag här nu sitter med ett ägg och är snart redo för skolan som börjar 9. Alltså jag har redan blivit skoltrött , men jag måste skärpa mig ! Jag tror det är lite sol jag behöver , sol och semester skulle inte sitta fel

Nej jag är för trött för det här tror jag , jag svamlar ju bara

Ha en bra dag mina älsklingar