Perssonbesök

 
 

En smak av sommar

Så äntligen kom den för en stund; den efterlängtade sommaren. Passar väldigt bra med att vi flyttade ut på landet i tisdags och ska bo här en vecka! Det är så underbart  när man bara kan ta med sig frukosten ut på altanen i solen, lyssna på fåglarna och se Spiken mysa omkring i gräset. Svensk sommar när den är som bäst.
 
 
 

Plastikkirurg spiken sjöberg

Är det någon av er läsare som funderar på att "göra" läpparna? I sådanafall har jag ett erbjudande som är mycket billigare och snabbare än Restylane; Spiken Sjöberg! Är han tillräckligt hungrig på morgonkvisten ger han sig på dina läppar på ett kick. Ett hårt tryck med en oklippt klo och det är klart!
Se vilket resultat:
 
 
 

Helgen som gick

I fredags fick vi finbesök här i Stångstaden ; Rebecca! Det firades såklart med middag med "fyrklövern" med tillhörande utgång! 
 

Lars Winnerbäck

Eftersom Freddan är borta tills på lördag måste jag konstant hitta på saker att göra för att inte bli uttråkad. Därför rotade jag fram "Solen i ögonen", dokumentären om Lars Winnerbäck. Och jag kan inte sätta fingret på vad, men det är något extra speciellt med hans musik. Jag grät, jag skrattade och log i en och en halvtimme- tack för det!
 

Time flies

Som ni förstår är min så kallade semester slut och det enda jag gör nu är jobbar och sover känns det som. Idag och i morgon är jag dock ledig, ska passa på att vila bort min  envisa förkylning. 
En STOR kopp te borde väl hjälpa ?
 
 

sminktips

Jag har hittat världens bästa grej! När man på sommaren ska göra något annat än ligga ute och steka i solen så vill i alla fall jag inte sminka mig med fondation och allt men ändå känna mig fräsch och fixad. Förstå då min lycka när jag hittade den här: 
 
 
Jag förstår egentligen inte riktigt hur det går till men det är en vit kräm med små blåa "korn" i, men när man applicerar den på huden så blir den exakt samma färg som ens egna hudton. Den är väldigt lätt vilket gör att man känner sig fräsch och fixad på samma gång! Kanongrej!

Morgonstund har guld i mun

Njuter av de sista timmarna på semestern. I eftermiddag börjar jag jobba och ser inget stopp förns skolan börjar. Hej ångest. 
 

Vår balkong är som allra bäst på kvällen

På torget igår

TGIF

Efter en oootroligt jobbig och slitsam vecka blir det nu skönt med helg och ett glas vin på torget med Johanna och Petra!  ;) 
 

Nybakat och Slussport 11

 
I gårkväll passade jag på att baka lite bröd, perfekt att ha till frukostsmoothien! 
 
Grahamsbullar
50 gram  jäst
5 dl  mjölk
50 gram  margarin
3 msk  socker
1,5 tsk  salt
8 dl  grahamsmjöl
5 dl  vetemjöl
  1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
  2.  Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör om tills jästen smält. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
  3. Knåda degen och baka ut 20 runda bullar. Låt jäsa på bakplåtspapperklädd plåt 30 minuter.
  4. SDätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.
 
 
Ni kanske ser lite nya saker på vårt köksbord i bakgrunden? De är från min nya favoritbutik, Slussport 11 vid Bergs slussar. Det står Therese skrivet över hela den butiken och helst skulle jag vilja köpa med mig allt hem. 
 
Verkligen superfina saker och till ett riktigt bra pris! 

Saker att göra när man är sjuk

Hår kommer en liten lista på saker man kan göra om man som jag är för sjuk för att gå ut i solen och hitta på något men frisk för att ligga helt stilla i sängen.
 
- Möblera om hemma 
- Toppa håret på sig själv 
- sitta i skuggan på balkongen 
- Rasta katten en snabbis i solen
- Se hela Playa del Sol- serien och Solsidan på youtube
 

Frukost

Som ni alla vet är jag inte bra på frukost, varken att äta den eller att variera den. Men i dag tänkte jag att jag skulle slå på stort, och jag tycker jag lyckades helt okej! Får se nu om jag blir superpigg hela dagen, hoppas!
 
 
Smoothie-recept 

1 1/2 dl Pressade apelsiner / juice 
En näve frysta hallon
Lite is 
En skväll vaniljyoughurt 
 

Sjuk

Solen steker ute och här inne i sängen ligger jag och hostar, nyser , svettas och snörvlar .. Peace and Love tog hårt på mig, som alltid. Det här är som bekant min sista semestervecka innan jag sedan börjar jobbar ändra fram tills skolan börjar så jag skulle gärna vara ute i det fina vädret och sola eller träna golf. På tal om golf, familjen Persson fick sig en första lektion av vår alldeles egna PRO i söndags innan vi åkte hem, det var kul!
 
 

Peace and Love

Årets P&L var lika bra som föregående år! Ständig fest + att jag får hänga med nära på alla mina bästisar, min familj och min finis = Svårslaget! Däremot gick det vädigt snabbt, vi åkte upp till Torsång på tisdag och vips var det söndag.. Tiden går fort när man har roligt helt enkelt! 
 
Onsdag 

Grillning och förfest i Westlings trädgård. Johanna hade hittat massa gamla "bästis-brev" som jag skickat till henne när vi gick i femteklass .. Herregud. 
Vi såg Roxette som var helt okej, Magnus Uggla som var mer än okej och Lars Winnrbäck som var kanon som alltid.
 
Torsdag

Regina Spektor, Eldkvarn,Den svenska björnstammen, Laleh och Veronica Maggio stod på schemat. Laleh var så bra att jag grät.
 
Fredag

Vi såg Rebecca & Fiona innan vi gick hem till Johanna för att ha Moas examensfest! Senare på kvällen såg vi Melissa Horn och lyssnade på Kent från öltältet. 
 
 
Lördag

Späckat schema! Sugarplum Fairy, Hoffmaestro, Skrillex och Rihanna som enligt mig gav en riktig show!!